Voetbalploeg K.R.C. Haaltert en F.C. Kerksken fusioneren…

In het kader van samen sterk(er) hebben de voetbalclubs K.R.C. Haaltert en F.C. Kerksken in december 2018 kenbaar gemaakt om te fusioneren. Vanaf half december hadden beide clubs onderling en gezamelijk frequent en regelmatig contact, waarbij is onderzocht hoe me door gezamelijk optreden, uitwisseling van kennis voetbalsport en ervaring deze fusie in goede banen kan leiden. Deze gesprekken resulteerde in een intentieverklaring waar beide clubs middels deze verklaring onderschrijven de nader te noemen voetbalclubs K.R.C. Haaltert met stamnummer 02729 opgericht in 1942 en F.C. Kerksken met stamnummer 07760 opgericht in 1972 de intentie om zich gezamelijk in te zetten voor het realiseren van deze fusie met als clubnaam K(oninklijke) V(voetbal) C(lub) Haaltert-Kerksken met als stamnummer 02729 en rood (granaatrood) en blauw (navy bleu) als clubkleuren.

Door deze fusie ontstaat een nieuwe grotere vereniging/voetbalclub KVC Haaltert-Kerksken, goed voor naar verluid 250 leden, een verbetering van de concurrentiepositie, een grotere aantrekkingskracht voor o.a. de jeugd, een grotere achterban, en een  breder kader. Verder brengt dit een bundeling van de krachten dichter bij elkaar, goed voor financiële vooruitgang, en nieuwe impulsen. Ten tweede zorgt dit ook voor kwalitatieve en aantrekkelijke accommodatie i.s.m. gemeentebestuur van Haaltert. Hierdoor beschikt men ook over een verbetering van de speelvelden, de op stapel staande  renovatie van de kleedkamers, en de restyling van de accommodatie. Deze fusie zorgt voor bovendien nog eens voor meer efficiency, twee in plaats van één maal kosten, administratie, meer vrijwilligers, enz. Beter één sterke voetbalclub dan twee zwakke, aldus het bestuur.

De nieuwe bestuursploeg gaat een adequate projectorganisatie opzetten, bemand vanuit K.R.C. Haaltert en F.C. Kerksken. Het gaat ook taken toewijzen aan een stuurgroep en werkgroepen. Op de foto links bovenaan zie je De Vlieger Eddy (KRC Haaltert), Matthys Geert (KRC Haaltert), Impens Willy (FC Kerksken), Marginet Patrick (FC Kerksken), en Mattheus Rudi (Ceo Axis Finance).

 

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *