Vliegcentrum Phoenix breidt vloot zweefvliegers uit…

Het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix  breidde zijn clubvloot uit met een duo discus, een tweedehands zweefvliegtuig. De duo discus is een tweezits zweefvliegtuig met een zeer hoog prestatievermogen. Het is voornamelijk gemaakt om grote en verre zweefvluchten te doen en deel te nemen aan wedstrijden. De eerste toestellen werden gebouwd in midden jaren 90 en ze zijn vandaag de dag nog steeds in productie. Met een spanwijdte van 20-meter en heel specifieke vleugelvorm is hij meteen herkenbaar. VZP is heel fier dat we zo een toestel kunnen toevoegen aan onze mooie vloot.

Waarom deze aankoop? “Dit toestel komt vooral van pas in de voortgezette opleiding van onze piloten. Door de veel hogere performantie dan onze basis lestoestellen, kunnen we onze minder ervaren piloten meenemen op grotere vluchten. Op die manier maken wij onze opleiding nog completer en kunnen we onze jonge piloten een sterke bagage meegeven.” Zegt PR verantwoordelijke van Phoenix Tom Geeroms
“Ons voornaamste doel blijft om deze mooie sport aan zoveel mogelijk mensen aan te bieden. Daarvoor streven wij er naar een zo veilig en compleet mogelijke basisopleiding tot zweefvliegpiloot te geven in Overboelare. Dit toestel zal ons daar vast en zeker bij helpen!”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *