Vlaggen wapperen vrolijk aan de gevel van Netwerk Aalst…

In tijden van Corona worden uitstapjes teruggeschroefd en cultuurhuizen gesloten. Een ommetje door de buurt kan gelukkig nog wel! Sinds vandaag kan je aan de gevel van Netwerk Aalst opvallende vlaggen spotten en krijgt dat ommetje een verrassend extra. Het gaat om het kunstproject Four Flags. Vandaag werd de eerste van vier vlaggen gehesen bij Netwerk Aalst en tot eind juli veranderen deze vlaggen wekelijks. Zo krijgt de Aalstenaar 30 verschillende ontwerpen te zien, gemaakt door evenveel kunstenaars.

“Het idee voor Four Flags ontstond toen kunstverzamelaars Julia Mullié en Nick Terra op de vensterbank van hun huis in Amsterdam van de zon genoten en hun oog viel op enkele vlaggenhouders. Ze besloten kunstenaars uit te nodigen om een vlag te ontwerpen en hen zo te ondersteunen in deze moeilijke periode. De vlaggen biedt Four Flags te koop aan voor 150 euro per stuk. De gehele opbrengst gaat naar de kunstenaar.”

Om Four Flags te ondersteunen kocht de Belgische verzamelaar Siska Bulkens de volledige serie en geeft deze in bruikleen aan non-profitinstellingen. Met de hulp van curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte reizen de dertig vlaggen langs Aalst, Gent, Brussel, Waregem, Grimbergen, Antwerpen en Genk.

Netwerk Aalst neemt met plezier deel aan dit kunstproject. “Ook nu blijft kunst een manier om te dromen. En als we dat niet kunnen in onze cultuurhuizen dan trekt kunst even de straat op. Zeker in deze periode waarin alles on hold is geplaatst of virtueel plaatsvindt, is dit belangrijk. Ook het symbool van de vlag is veelzeggend,” voegt Pieternel Vermoortel, artistiek directeur bij Netwerk Aalst, eraan toe.

De eerste vlag van Das Institut (Kerstin Brätsch & Adele Röder) hangt nu te wapperen bij een strakke bries. We kijken alvast uit naar het volgende ontwerp!

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *