Vlaamse kinderen worden future-proof via CodeFever…

Vlaamse kinderen worden future-proof via CodeFeverOp 25 locaties in Vlaanderen ontvangen kinderen van 8 tot 15 jaar deze maand een diploma ‘leren programmeren’ van vzw CodeFever. Ook in Aalst ontvangen ze hun diploma op 20 mei. “We zijn er trots op dat we de Vlaamse digikids op weg zetten om future-proof te worden,” valt er te horen bij CodeFever. Ervaren en getrainde IT-coaches leren de kinderen via buitenschoolse lesactiviteiten computationeel denken. Kinderen worden gesplitst in de ByteBusters (8-10 jaar), CodeKraks (10-12 jaar) en DigiHeroes (12-15 jaar). Samen duiken ze achter de schermen en leren ze hoe computers denken en werken. Doel is om kinderen op een niet-schoolse manier te leren programmeren en computationeel te denken. Dat gebeurt via eenvoudige en leuke spelletjes in Scratch en in latere levels via JavaScript.

Via een eigen ontworpen leertraject scherpen Vlaamse kinderen hun digitale skills aan in de CodeFever-lessen. Net zoals in een echte game, trainen de kinderen in verschillende levels en clans. De cursus zit in een leertraject. Ronden de kinderen een level af, dan stromen ze door naar het volgende level. Op die manier leren de Vlaamse digikids stap per stap programmeren en computationeel denken, op een onderbouwde manier. Lessen gaan door op geselecteerde scholen waarmee CodeFever een langdurige samenwerking aangaat. In Aalst is dat Hogeschool Gent, Campus Aalst.

Voor oprichtsters Katelijne en Kristien was het noodzakelijk om Vlaamse kinderen te leren computationeel denken en hen een van de belangrijkste vaardigheden van de 21e eeuw aan te leren (21st century skills). “Onze leefwereld wordt steeds digitaler. Onze kids zijn digital natives en users, maar geen creators. De digitale revolutie is nu volop bezig. Veel jobs zullen verdwijnen, maar er zullen ook nieuwe jobs ontstaan waarin digital skills belangrijk zijn. Omdat onze kinderen op school eigenlijk niet alle vaardigheden leren die ze nodig zullen hebben voor de jobs van later, nam CodeFever het heft in eigen handen. Via onze buitenschoolse lessen willen we Vlaamse kinderen een digitale boost geven zodat ze future-proof kunnen worden.”

Meer weten? Surf naar www.codefever.be Nieuwe lessenreeksen starten in september. Inschrijven kan vanaf juni.

(Foto: vzw CodeFever)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *