Vlaams Belang heeft campagne op Ninoofse markt afgetrapt…

Deze voormiddag heeft het Vlaams Belang op de wekelijkse markt in Ninove zijn nieuwe campagne ‘Een hart voor onze mensen’ afgetrapt. Het is de bedoeling om tijdens de komende weken een 60-tal markten in onze regio te bezoeken. De partij verkoopt soep aan 2 euro. De opbrengst wordt geschonken aan een Vlaamsgezind goed doel. Nu donderdag staan ze op de markt in Welle (Denderleeuw) vanaf 08.00 uur. Men koos vandaag voor Ninove, omdat dit de toevallig ook de thuishaven is van Vlaams parlementslid en Forza-kopman Guy D’haeseleer.

Deze morgen was ook voorzitter Tom Van Grieken aanwezig. Hij liet te verstaan dat de mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen. “Door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dat is onaanvaardbaar. Wij met Vlaams Belang pleiten er al lang voor om het BTW-tarief op energie te verlagen van 21 procent naar 6 procent. Een tarief van 21 procent moet voor luxegoederen zijn, niet voor gas en elektriciteit,” voegt Van Grieken er nog aan toe. Uit Haaltert kwam ook Volksvertegenwoordiger Pieter De Spiegeleer een handje toesteken.

“Heel wat mensen die nauwelijks hun rekeningen kunnen betalen, worden nu nog meer door de waanzinnige energieprijzen en de even gekke belastingen regelrecht de armoede in geduwd. Het is duidelijk: wij moeten geen armoede importeren, maar onze eigen mensen helpen,” zegt Vlaams Volksvertegenwoordiger Kristof Slagmulder. De Vlaams Belang kopstukken brachten rond de middag ook nog een bezoek aan het Vlaams Huis van Forza Ninove. De streekbieren stroomden door de tapkraan.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *