Vlaams Belang Denderleeuw stelt zijn volledige lijst voor…

Op de vooravond van 11 juli, onze Vlaamse nationale feestdag, stelt Vlaams Belang afdeling Denderleeuw zijn volledige lijst voor. Kristof Slagmulder is als lijsttrekker kandidaat-burgemeester. Op de 2de plaats staat huidig gemeenteraadslid en afdelingsvoorzitter Christel De Bruecker. Kersvers Vlaams Belang Jongeren-voorzitter (VBJ) Brent Van de Winckel staat op 3. Hij heeft een master Publiek Management en Bestuurskunde en werkt op de studiedienst van het Vlaams Belang. De 4de plaats gaat naar oud-gemeenteraadsvoorzitter en industrieel ingenieur Geert Van Cauter. Vorig jaar zette hij de stap naar het Vlaams Belang omdat hij zich niet kon vinden om binnen N-VA een document te ondertekenen waardoor er met onze partij niet mag gepraat worden. Voormalig schepen van Ruimtelijke Ordening Erna Scheerlinck staat als onafhankelijke kandidaat op plaats 5. Zij vindt dat het hoog tijd wordt dat er een nieuwe wind waait in onze gemeente. Kunsthistoricus en ex-kabinetsmedewerker Bart Eeman die op plaats 6 staat deelt dit sentiment. Als onafhankelijke liberaal wil hij dat de centrumrechtse krachten in Denderleeuw samenwerken zodat er eindelijk een ander beleid komt.

Op plaats 7 staat huidig gemeenteraadslid Jan Vanbegin, gepensioneerd commercieel kaderlid, gevolgd door gemeenteraadslid Greta Verhoeven uit Iddergem op plaats 8. Nog een nieuw gezicht bij het Vlaams Belang is Geert Van Den Eynde. Hij is analist expert ziekenhuistarificatie, gewezen kantoorhouder ‘CM Denderleeuw’ en actief in een Denderleeuwse sportclub. Gemeenteraadslid Ingrid Temmerman, zorgkundige, staat op plaats 10 en Els Van Snick, laborante en lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, op plaats 11. Pierre Boschmans, voormalig N-VA-gemeenteraadslid en ontwerpingenieur, versterkt de lijst vanop plaats 12. Hij zet zich in rond alles wat met seniorenwerking te maken heeft.

De overige kandidaten zijn Martine Huylebrouck (plaats 13), Joris Vercammen (plaats 14), Jessica Asselman (15), Hilde Godefroid (plaats 16), Jonas Cosyns (plaats 17), Tatiana De Leeneer (plaats 18), Martine Guldemont (plaats 19), Philippe Tavernier (plaats 20), Kathleen De Brabanter (plaats 21), René Van Hoegaerden (plaats 22), Jeannine De Winne (plaats 23), Chris Van Isterdael (plaats 24) en Tania Van Den Broeck (plaats 25).

De lijst wordt geduwd door huidig gemeenteraadslid Danny Bourgeois (plaats 27), in 1994 het allereerste Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Denderleeuw. Tweede lijstduwer is Hedwig Jacobs (plaats 26), gemeenteraads- en politieraadslid. Hij was in 2020 finalist in het VTM-muziekprogramma The Voice Senior en is ook voormalig zaakvoerder.

“16 van de 27 kandidaten zijn nieuwe gezichten”, zegt lijsttrekker Kristof Slagmulder.  “Onze partij heeft de ambitie om nog groter te worden dan in 2018 (26,2%). Als grootste partij krijgen we dan 2 weken het initiatiefrecht om een coalitie te vormen. Denderleeuw stemt al jaren ‘Vlaams en rechts’, maar kreeg telkens een links beleid. Het moet gedaan zijn dat onze inwoners het omgekeerde beleid krijgen dan waarvoor ze gestemd hebben. Onze partij moet zo groot mogelijk gemaakt worden zodat ze niet meer rond het Vlaams Belang heen kunnen. Daarom telt elke stem nu meer dan ooit.”

Het lokaal programma zal binnen enkele weken verschijnen in alle brievenbussen van Denderleeuw. De prioriteiten voor het Vlaams Belang zijn veiligheid, het Vlaamse karakter van Denderleeuw, een goed werkend gemeentebestuur, gezonde financiën, een propere gemeente, goed onderhouden voet- en fietspaden, een volwaardige cultuurzaal, échte inspraak, enzoverder.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *