Verschillende zitbankjes in stad Aalst zijn aan herstelling toe…

De toestand van de grote bank op het Vredeplein, maar ook van de zitbankjes aan de bushalte in de Burchtstraat is ondermaats en ronduit gevaarlijk. “Met Groen vragen we dat de banken in de originele staat hersteld worden”, aldus Groen fractieleider Wantens. Al maandenlang zijn enkele banken op het openbaar domein in zeer slechte staat.
Zo zijn er bij de grote bank op het Vredeplein meerdere houten latten verdwenen, waardoor het gevaarlijk is om plaats te nemen op de bank. Ook de stoeltjes van het bushokje aan de Burchtstraat zijn in zeer slechte staat. Meerdere leuningen of zitplaatsen zijn er afgebroken. Pendelaars die een lijn bus willen, maar minder goed te been zijn, hebben nood aan goed onderhouden zitbanken.

Dergelijk slecht onderhouden straatmeubilair geeft geen fraai zicht aan onze charmante stad. Het werkt criminaliteit in de hand en zorgt voor een verloederd straatbeeld. Niet bepaald het beeld van een charmante stad. We vragen dan ook dat deze banken spoedig hersteld wordt en ook andere banken op het openbaar domein een opknapbeurt krijgen.

Als de bushalte aan  de Burchtstraat hersteld wordt vragen we dat ook de perronhoogte aangepast wordt. Verder zou het goed zijn mocht Aalst investeren in afdakjes boven de schuilhokjes met een groendak. Dit komt de biodiversiteit en het klimaat ten goede en maakt de schuilhokjes niet allen praktisch maar ook mooi.

(Foto: Swirko)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *