Verkeer verloopt vlot op Gentsesteenweg N9 in Aalst…

Het verkeer aan de nieuwe rotonde op de Gentsesteenweg met de Boudewijnlaan, en de siesegemlaan verloopt op dit moment redelijk vlot. Het is nog bang afwachten wat het gaat worden als de scholen terug open gaan. Dan pas zullen we kunnen zien of een tunnel weldegelijk de oplossing was, om Aalst uit een verkeersinfarct te halen. Op de Boudewijnlaan is men alvast meer dan blij, nu de wegenwerken, die meer dan vier jaar geduurd hebben, eindelijk achter de rug zijn. Het is nu volop opkuisen, en eventuele schade aan gevels laten vaststellen door de verzekeraar. Een ding zijn de bewoners met ons eens, het is nu veel rustiger wonen.

Wanneer men de rotonde officieel gaat openen is nog niet geweten. De tunnel werd reeds ingehuldigd tijdens de Autovrije Zondag van 16 september 2018. De tunnel kent een prijskaartje van 40 miljoen euro. De werken werden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid. Het agentschap financierde het grootste deel van de werken. Ook de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen betaalden mee in dit project. Aannemers van dienst waren THV ASWEBO – FRANKI Construct.

Bekijk de beelden op onze Facebook-pagina, en bewonder de rotonde op de Gentsesteenweg N9 in al zijn glorie. Tenzij u er een ander mening op na houd, vernemen wij het graag via de opmerkingen of het reactieformulier op deze webstek.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *