Verder inzetten op bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid…

Aalsters schepen van Mobiliteit Jean-Jaques De Gucht zegt verder te werken aan de bereikbaarheid, leefbaarheid, en de veiligheid op de baan in Aalst. Om de fietser welkom te heten, zet de stad Aalst duidelijk in op een fietsvriendelijke omgeving. In de loop van de komende maanden zal er een gevoelig aantal fietsstraten bijkomen in het centrum. De aaneenschakeling ervan zal een fietszone vormen waar de fietser zo veel mogelijk extra comfort zal krijgen. Om de fietsstraat op een duidelijk manier aan te duiden, worden fietsstraten voortaan in een nieuw kleedje gestoken. Deze markering moet aan alle weggebruikers duidelijk maken dat zij zich in een fietsstraat begeven waar bepaalde regels gelden: maximum 30 km/uur, fietsers mogen niet ingehaald worden door motorvoertuigen, fietsers mogen de volledige breedte van de weg gebruiken in éénrichtingsstraten en de helft van de breedte in tweerichtingsstraten. “Om het fietsgebruik in de stad te stimuleren willen we graag inzetten op een fietsaangename omgeving, zegt Jean Jacques De Gucht (Open Vld).

Naast het ander verkeer in de straat zal ook de fiets op die manier zijn plaats krijgen in het straatbeeld. Gelet op het soms smalle gabarit van onze straten in het centrum is het niet altijd mogelijk een fietspad te voorzien. De koppeling van fietsstraten kan een alternatief uitmaken om aan fietsers een bepaald gemak te verschaffen om zich te verplaatsen in, van en naar de stad. De fietser krijgt op deze manier meer zichtbaarheid in het verkeer. Dit zal bijdragen tot fietsveiligheid van de schoolgaande jeugd en zal daarnaast ook een stimulans betekenen voor de Aalstenaar of zijn bezoeker om met de fiets naar de stad te komen.

De look en feel van de fietsstraten zal bovendien veranderen en zal prominenter aanwezig zijn in de inrichting van deze straten. Een goede signalisatie zorgt er immers voor dat elke weggebruiker weet aan welke verkeersregels men zich moet houden. “Je kan alvast al eens een kijkje gaan nemen in de Treinstraat en de Walstraat waar de nieuwe markeringen van de fietsstraten al werd aangebracht,” zegt schepen Jean Jacques De Gucht.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *