Veiligheidsplan goedgekeurd op jongste gemeenteraad…

De gemeenteraad in Ninove keurde gisteren het zonaal veiligheidsplan van de politie goed. Dit plan bepaalt hoe de politie mee een bijdrage kan leveren aan een veilige leefomgeving voor de inwoners. Veiligheid is en blijft een kerntaak voor dit bestuur. Samen met andere partners wordt hier continu aan gewerkt. Het plan heeft oog voor maatschappelijke problemen, en gaat voor een integrale aanpak. Het veiligheidsplan heeft o.a. aandacht voor verkeersveiligheid, geweld bij jongeren en de strijd tegen inbraken.

Burgemeester Tania De Jonge: “Dit zonaal veiligheidsplan is voor mij als burgemeester een belangrijk document. Niet om er een zoveelste plan bij te hebben maar een werkinstrument dat we op een dynamische wijze moeten hanteren. Veiligheid is trouwens een werk is van heel veel partners. Zo hecht ik naast de politiewerking ook heel veel belang aan de dienst integrale veiligheid, een dienst die werkt in ondersteuning van de politie maar met eigen bevoegdheden en met de nadruk op sensibilisatie. Een integrale aanpak is noodzakelijk om de veiligheidsproblemen vanuit verschillende invalshoeken in kaart te brengen, het is een complementair verhaal en een meerwaarde voor de effectieve aanpak van deze veiligheidsproblemen.

Veiligheid is en blijft een kerntaak voor dit bestuur. Het realiseren van een veilige leefomgeving staat hoog op de politieke agenda. Er zijn heel wat maatschappelijke problemen waarbij we de krachten moeten bundelen op weg naar een leefbare en veilige stad. Dit plan is alvast een mooie stap in de richting naar een veilig, leefbaar en positief Ninove.” Het plan is te raadplegen op www.politie.be/5442.

Samen met het onlangs geopende nieuwe politiekantoor aan de Centrumlaan, zal dit plan bijdragen aan een efficiëntere politiewerking.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *