Veel bedrijvigheid aan ’t Uilekot tijdens Paasweekend…

Groenlaan in Herzele Persregio DenderWe staan voor een druk Paasweekend. Terwijl de vakantiegangers zich opmaken om hun vakantie elders te gaan vieren, zet men in Herzele alles klaar voor de Paaskermis. Gedurende de Herzeelse paaskermis kan je aan ’t Uilekot terecht voor muziek, expo’s, goed eten en drank. Op zaterdag wordt gestart met een concert door Sander Braeckman. Sander Braeckman is folktroubadour en liedjesboer uit Erpe-Mere, hij heeft vorig jaar een soloalbum ingeblikt. Zowel gevoelige songs als ritmische humoristische liedjes komen aan bod. Tijdens dit concert laat hij zich begeleiden door Sam Van De Walle (bas), Benjamin Braeckman (gitaar) en Karen Beerens (backing vocals). Aanvang 20.00 uur.

Op zondag 01 april is er tussen 10.00 en 22.00 uur een Expo over de wielersport ’14 – ’18. Je kan aan de vensters van ’t Uilekot fotopanelen van wielrenners bezichtigen tot 15 april. Wie tijdens de openingsuren van het café een drankje nuttigt of mits een vrije bijdrage, krijgt de 18-paginatellende bundel ‘De Groote Oorlog en de Ronde van Vlaanderen’. In deze bundel, speciaal gemaakt voor de passage van de Ronde het komende weekend, geeft Marc Holderbeke duiding over het ontstaan van de Ronde van Vlaanderen en wat de impact van de Eerste Wereldoorlog hierop was. Waar mogelijk legt hij ook steeds de link met Herzele. “Het tijdschrift Etappe van het Wielermuseum Roeselare heeft in zijn derde nummer een artikel over de gedenkplaat die de Belgische Wielrijdersbond in 1922 liet ontwerpen om haar gevallen leden uit de Eerste Wereldoorlog te gedenken.

Volgens de auteurs biedt het memoriaal van de BWB geen volledig plaatje.” Hierin vond Holderbeke de uitdaging om zelf op zoek te gaan naar zoveel mogelijk Belgische renners die aan de gevolgen van de oorlog overleden. Tot nu toe vond hij 18 renners terug, waaronder een winnaar van Luik-Bastenaken-Luik (Victor Fastré) en een winnaar van de Grote Scheldeprijs (Jacques Octave). Er zijn geen renners uit de streek van Herzele bij, maar na enig zoeken zijn er verrassend toch banden met Herzele. Zijn bevindingen werden gebundeld en is nog te verkrijgen tot en met zondag 15 april.

Aangezien we nu bijna een eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog zijn, is de huidige passage van de Ronde van Vlaanderen een ideaal terugblikmoment over de impact van de “Groote Oorlog” op de Ronde van Vlaanderen toen. ’t Uilekot heeft dankzij het Wielermuseum Roeselare ook twee weken de bronzen gedenkplaat van de Belgische Wielrijdersbond in huis, als memoriam voor renners die sneuvelden tijdens deze oorlog. Het café van ’t Uilekot is op Paaszondag vanaf 10.00 uur de hele dag en avond open.

Maandag 02 april, is er van 10.00 t.e.m. 18.00 uur, een Expo over vreemde en antiquarische boeken. Op de zolder van ’t Uilekot kan je snuisteren in allerlei speciale boeken die ze in huis hebben. Deze zijn ook te koop. En op woensdag 04 april, ben je welkom tussen 11.00 en 18.00 uur. Doorheen de ganse dag is er een Tafelexpo ‘wat lezers in boeken achterlaten’, kan je Lammeke Zoet eten, en ben je welkom op de Boerenmarkt. De Herzeelse jaarmarkt is door de wegomleiding afgeschaft, dus zorgen wij op de oude trambaan voor een mooi alternatief! Een organisatie van vzw Climaxi i.s.m. Voedselteams. Reserveren voor het eten is nodig en ten laatste op maandag 02/04 via uilekot@skynet.be want op is op! Locatie: Groenlaan 39, Herzele. www.uilekot.org

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *