VB stelt vraag aan CBS, m.b.t. maatregelen t.g.v. coronacrisis…

Ook lokale besturen ontsnappen niet aan de gevolgen van de ‘coronacrisis’. Het lijkt dan ook onoverkomelijk dat zij bijkomende maatregelen nemen om de schade te verzachten. In dat opzicht stelt de Vlaams Belang fractie in Denderleeuw graag een aantal vragen, aldus Kristof Slagmulder. We sommen graag de vragen die Vlaams Belang schriftelijk overmaakte aan het college van burgemeester en schepenen op. Een termijn waarop de fractie een antwoord wenst op al deze vragen komt niet aan bod, maar men vermoed zo snel mogelijk een antwoord te krijgen op vragen waar ook de inwoners van Denderleeuw van wakker liggen.

1. Neemt het gemeentebestuur extra maatregelen voor horecazaken, zelfstandige kleinhandel en kmo’s op ons grondgebied die getroffen werden door de gevolgen van het coronavirus? Welke zijn dit concreet? Welk budget wordt hiervoor vrijgemaakt?
2. Neemt het gemeentebestuur initiatieven om de kwetsbare groepen (senioren,…) te ondersteunen? Zo ja, welke?
3. Ontving het gemeentebestuur de vraag van de Vlaamse Overheid om ‘schakelopvangcentra’ te voorzien? Wat was de reactie daarop?
4. Sociaal contact is zeer belangrijk voor het welzijn van iedereen, maar vooral voor onze ouderen. In bepaalde rusthuizen worden extra computers ter beschikking gesteld zodat de bewoner er mits hulp kunnen blijven communiceren met familie/kennissen. Werd een gelijkaardig initiatief ook reeds besproken in Denderleeuw?
5. Maakt het gemeentebestuur budget vrij ter ondersteuning van verenigingen die geplande activiteiten afgelast zien tengevolge van de coronacrisis?
6. Er zijn momenteel onvoldoende mondmaskers e.a. voorzien in de woonzorgcentra en andere sociale instellingen. Werden er door het gemeentebestuur bijkomende maatregelen genomen ter bescherming van personeel en patiënten? Zo ja, welke?

Een heleboel vragen waar de Vlaams Belang fractie graag een antwoord op wil tijdens de eerstkomende gemeenteraad, die wellicht achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

1 Reactie op VB stelt vraag aan CBS, m.b.t. maatregelen t.g.v. coronacrisis…

  1. Van den beeghe mario schreef:

    En waarom achter gesloten deuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *