VB Haaltert schenkt boeken van eigen partijgenoten aan bib…

In de gemeente Haaltert zorgt het Vlaams Belang af en toe eens voor het peper en zout binnen de lokale politiek. Deze keer geen oppositie voeren tijdens een gemeenteraad, maar boeken van eigen partijgenoten wegschenken aan de bibliotheek in Haaltert. Naar het schijnt was hier geen enkel boek te vinden van een auteur die Vlaams gezind is of was. “Dat het Vlaams Belang, een partij die in Haaltert drie zetels in de gemeenteraad heeft, de laatste nationale peilingen telkens als grootste partij van Vlaanderen uit de bus komt, flagrant wordt ‘vergeten’ is wel heel bizar,” zegt Pieter De Spiegeleer (VB).

Dat men in de gemeentelijke bib wel boeken terug vind van PVDA-politicus Peter Mertens en Kristof Calvo (Groen!) maakt het nog wat cynischer. Vandaag hebben enkele leden van de Vlaams Belang afdeling Haaltert de volgende boeken op een zorgvuldige manier overhandigd: – “Toekomst in eigen handen”, van Tom Van Grieken, “De ontvoering van Europa” van Gerolf Annemans, “Corona blunderboek” van Barbara Pas en Chris Janssens.
.
“Wij gaan er vanuit dat dit geschenk met veel graagte in ontvangst zal genomen worden, maar we willen met deze actie ook een krachtig signaal geven. Voor ons kan het niet dat een selectie van publieke boeken gemaakt wordt op een (politiek-)subjectieve manier.
In de volgende gemeenteraad zullen we de bevoegde schepen, dhr. Ottoy (CD&V) hier dan ook attent op maken”, besluit De Spiegeleer.

Op de foto vlnr. Jan Schelfhout, Pieter De Spiegeleer, en Iris Van der Veken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *