VB Haaltert diende een motie in voor gratis parkings stations…

Naar aanleiding van een mondelinge vraag aan Federaal minister van Mobiliteit, Dhr. Bellot, vernam Haalterts Federaal Parlementslid voor het Vlaams Belang, Pieter De Spiegeleer, dat de stationsparkings van Ede en Haaltert vanaf het tweede kwartaal van 2020 betalend zullen worden. Dit zal zo aan het gemeentebestuur gecommuniceerd worden, besloot de minister. De Vlaams Belang-fractie dient dan ook een motie in waarin de gemeenteraad de opdracht geeft aan het College van Burgemeester en Schepenen, om de NMBS te vragen het betalend parkeren uit te stellen tot er een concreet masterplan voor beide stationsomgevingen uitgewerkt is.

De kans is uitermate groot dat er meer – dan nu al het geval is – geparkeerd wordt in de naburige straten en dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn. Als sociale volkspartij hekelen wij sowieso de asociale maatregel die het stationsparkeren eigenlijk is. De pendelaar wordt op extra kosten gejaagd, terwijl hij meer en meer aan comfort (sanitair, verwarmde wachtruimtes, fysiek bemande loketten, … ) inboet. Ik zal de burgemeesters van het naburige Erpe-Mere en Aalst, formeel op de hoogte brengen van de motie die Vlaams Belang Haaltert indient. De stations van Ede en Haaltert worden immers ook gebruikt door pendelaars uit het naburige Erpe-Mere en Aalst.

Heeft zo een motie wel zin horen wij u denken? Uiteraard heeft zo een motie wel zin zegt Pieter! Voorbeelden genoeg van lokale dossiers die via een motie bovenlokaal aangekaart worden en gewijzigd of geschrapt worden. Dat is ook de bestaansreden van een motie in een democratie. Maar goed, bovenlokaal aankaarten, democratie, … zijn begrippen waar niet iedereen goed mee overweg kan, besluit De Spiegeleer.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *