Van Overmeire stelt herwerkte Guldensporenslag boek voor…

Karim Van Overmeire N-VA Aalst - Persregio DenderIn 2001 schreef Karim Van Overmeire, Schepen in de Stad Aalst bevoegd voor Onderwijs, Bibliotheek, Europese en Internationale Samenwerking, Erfgoed, Vreemdelingenzaken, Inburgering en Vlaams karakter, voor het eerst een boek over de Guldensporenslag. Ondertussen, 16 jaar later, heeft hij heel wat nieuwe, bijkomende bronnen kunnen raadplegen en is hij heel fier u de publicatie te kunnen voorstellen van zijn grondig herwerkte boek over 1302, uitgegeven bij uitgeverij Polemos.

Op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur. stelt Karim Van Overmeire samen met Jong N-VA Kanton Aalst en de uitgeverij Polemos de publicatie voor in het Stedelijk Museum van Aalst op de Oude Vismarkt 13. Boekvoorstelling De Guldensporenslag Persregio DenderJong N-VA Kanton Aalst heet u hierbij van harte welkom. Na de voorstelling praten we wat bij op een receptie en kan u het boek kopen of wie weet gratis mee naar huis nemen door deelname aan een kleine kwis.

Hebt u zich ook al afgevraagd wat een goedendag eigenlijk is? Of de Vlaamse Leeuw werd meegebracht van de kruistochten? Waarom graaf Robrecht de Bethune zijn vrouw doodsloeg? Aan welke zijde de Brabanders meevochten? Wat “het wonder van de Vlaamse vrouwen” eigenlijk is? Wat Hendrik Conscience bezielde om de Leeuw van Vlaanderen te schrijven? En nog zo veel meer? Op 20 oktober verneemt u er alles over. Iedereen welkom.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Van Overmeire stelt herwerkte Guldensporenslag boek voor…

  1. Pingback: Vlaanderen viert zichzelf: 11 juli, oude feestdag van een jonge natie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *