Van der Perren wordt de nieuwe voorzitter van KVK Ninove…

Afgelopen weken werd er zwaar gespeculeerd over het voorzitterschap van KVK Ninove. Na het onverwachte overlijden van voorzitter Patrick De Doncker, stond het bestuur plots voor de uitdaging om de toekomst vorm te geven met een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de club. Het bestuur communiceerde kort na het overlijden van Patrick De Doncker reeds omtrent de beslissing om volgend seizoen geen licentie meer in te dienen voor 1ste amateur en de sportieve uitkomst van de huidige competitie niet af te wachten. Drie redenen liggen aan de basis voor deze beslissing. Ten eerste een gezond financiële, ten tweede een bewuste keuze om verder in te zetten op de jeugdwerking die kansen biedt aan doorstroom van talentvolle spelers, en ten derde een keuze om het familiale en sociale karakter van de club te versterken.

Om de doelstelling van de club te realiseren, koos het bestuur voor Gunther Van der Perren. Gunther zal het project van de club verderzetten dat alle entiteiten verenigt en verder werkt aan de sportieve en extra-sportieve ambitie en de verdere professionalisering van de club. Het bestuur is ervan overtuigd dat de historiek en ervaring waarop Gunther kan terugvallen, hem in de huidige situatie de meeste geschikte persoon maakt voor deze opdracht. Gunther pakt met veel energie deze nieuwe uitdaging aan. “De opdracht als voorzitter zal zeker niet evident zijn, gezien we volgend seizoen ons budget naar beneden toe zullen bijstellen en we met een kleinere A kern het seizoen zullen starten.

Anderzijds biedt dit ongetwijfeld mooie opportuniteiten voor de jeugd, gezien de kleinere kern zal aangevuld worden met jong talent. Ik ben iemand die recht voor de raap is en rechtuit zal spreken met alle stakeholders binnen de club. Soms word ik wat gezien als een olifant in een porseleinkast, maar ik heb enkel goede intenties met de club, het A én B team, met de jeugdwerking en met onze Divas afdeling.

Ik ben ervan overtuigd dat er ons nog mooie jaren te wachten staan”, aldus voorzitter Gunther Van der Perren. De komende weken zal het bestuur verder werken aan de organisatie en structuur voor de toekomst en zal Gunther in zijn rol als sportief manager de leiding nemen om de kern voor volgend seizoen samen te stellen binnen de nieuwe krachtlijnen die door het bestuur werden uitgetekend.

(Foto; KVK Ninove)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *