Vaccinatiecentrum Denderdal in Aalst klaar voor opening…

Sporthal Denderdal in de Aalsterse deelgemeente Erembodegem is in recordtempo omgebouwd tot het derde grootste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. Denderdal is er klaar voor om tot 200 000 prikken te zetten. De eerste vaccinatie voor het zorgpersoneel vindt er dinsdag 23 februari plaats. Alle inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zullen in het vaccinatiecentrum hun gratis vaccinatie ontvangen. Deze week worden de eerste vaccins geleverd, dinsdag 23 februari krijgen zorgverleners die niet in ziekenhuizen of woonzorgcentra werken er hun eerste prik.

Alle burgemeesters uit de regio zijn trots op de realisatie van het vaccinatiecentrum. “Normaal vraagt de realisatie van een dergelijk centrum wel enige tijd. Het is indrukwekkend hoe snel de opbouw is kunnen verlopen. Erpe-Mere zal zich, samen met de buurgemeenten, blijven inzetten voor de uitbouw van een performant vaccinatiecentrum.” 200 prikken per uur In Denderdal is er plaats voor 10 vaccinatielijnen, ook wel vaccinatiestraten genoemd. Één vaccinator bedient 2 van de in totaal 20 vaccinatieruimtes. Per lijn worden er per uur gemiddeld 20 prikken gezet. Op maximale capaciteit worden er gemiddeld 200 prikken per uur toegediend. Het ritme van de levering van de vaccins zal het tempo bepalen.

Denderdal is uitgebouwd met verscheidene UPS (uninterruptible power supply) batterijen. Die zorgen er voor dat zelfs bij stroomuitval de kritische punten zoals de vaccinkoelkasten, het ICTmaterieel en het beveiligingssysteem optimaal kunnen blijven werken. De CO2 waarden, de luchtvochtigheid en de temperatuur worden ook continu gemeten. De gebruikte batterijen zijn milieuvriendelijk, hinderen de buurtbewoners niet en zijn kostenefficiënter dan een luide noodgenerator.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *