Update: temperaturen zetten weilanden in vuur en vlam…

Volgens de laatste gegevens zou de brand te wijten zijn aan een maaidorser van drie jaar oud, die in brand vloog. Dus kwaad opzet is bij deze gelukkig uitgesloten, nog een brandende sigaret blijkt dan toch niet de oorzaak te zijn van deze brand. De hitte heeft er wel voor gezorgd dat het vuur zich razendsnel verspreide over een oppervlakte van 30 are.

Rond de middag hebben de hoge temperaturen de weilanden ter hoogte van Terlicht in Kerksken in vuur en vlam gezet. De brandweer van Aalst en Ninove werd opgeroepen. De brand veroorzaakte een hevige rookpluim, die te zien was tot op de Brakelsesteenweg in Ninove. Ook in Denderhoutem was de rookpluim goed te zien. Er is geen reden tot paniek, de rook blijkt niet giftig te zijn, al werd aan de omwonenden de raad gegeven om ramen en deuren dicht te houden. De precieze oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk, maar men vermoedt dat de hoge temperaturen hier voor een groot stuk een rol spelen. Brandstichting is uitgesloten, al is het niet duidelijk of een brandende sigaret wel de oorzaak zou kunnen zijn.

Op dit ogenblik, resp. 14.00 uur, is de brand onder controle. Er wordt wel nog nageblust om opflakkering te voorkomen. De brandweer blijft nog een oogje in het zeil houden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *