Update: Denderleeuw wenst site Triolet aan te kopen…

Op de gemeenteraad van donderdag 12 september, werd gestemd over de aankoop van Triolet. Hierop heeft de Vlaams Belang fractie zich onthouden. 880.000 euro is heel veel geld. We worden voor een voldongen feit gesteld. In Denderleeuw wordt compleet omgekeerd gewerkt. Er worden eerst gebouwen gekocht en pas nadien wordt een visie ontwikkeld. Ik heb ook gevraagd wat de gevolgen zullen zijn voor de begroting. Ook daar is onduidelijkheid over. Moet er geleend worden of worden andere zaken geschrapt? Dewelke dan? VB pleitte voor de oprichting van een (tijdelijke) commissie Gemeentelijke Infrastructuur waar een visie kan ontwikkeld worden. Nochtans zou het verwerven van de VDAB-site ook een opportuniteit kunnen zijn. B.v.b. voor een OCMW-rusthuis. De kerk boven de Palaver staat ook nog steeds volledig leeg. Hoog tijd voor een visie dus i.p.v. een ‘We zullen wel zien-beleid’, aldus Vlaams Belang gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

Op de gemeenteraad van 12 september 2019 keurden de raadsleden het punt goed om over te gaan tot een bod op de site Triolet. De site Triolet bestaat uit een deel dat gelegen is in A. De Cockstraat en een deel dat gelegen is in de Moreelstraat. Wat de bestemming betreft, worden momenteel verschillende pistes onderzocht. Op de gemeenteraad van 12 september werd het punt om over te gaan tot het uitbrengen van een bod op de site Triolet goedgekeurd. “De site Triolet bestaat uit twee delen. Er is enerzijds de kant van de Moreelstraat waar zich magazijnen met een toegang tot de straat zich bevinden. Deze magazijnen sluiten aan op de site waar momenteel de huidige gemeentemagazijnen zijn ondergebracht. Anderzijds bestaat de site ook uit de kant A. De Cockstraat waar zich kantoorruimtes bevinden”, vertelt schepen Jan De Nul, bevoegd voor Facility Management.

“De aankoopprocedure verloopt via een curator. In dat opzicht moest er snel gehandeld worden en dat hebben we ook gedaan. De specifieke ligging van site Triolet is namelijk een opportuniteit die het gemeentebestuur niet kon laten liggen. De gemeenteraad verleende toelating tot het uitbrengen van biedingen binnen een zekere vork. Biedingen onder voorwaarden worden immers niet aanvaard door de rechtbank. Daarom moest de gemeenteraad akkoord gaan met het uitbrengen van biedingen. Doordat zo kort op de bal moest worden gespeeld, ligt de bestemming van het gebouw nog niet vast. Maar we zijn wel bezig met het onderzoeken van enkele pistes”, legt schepen De Nul uit.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *