Update: De Padt verduidelijkt regel op dragen mondmaskers…

Mondmaskers zijn niet verplicht voor fietsers en joggers in winkelstraten van Geraardsbergen. “Ik kreeg gisteren nogal wat vragen over het al dan niet verplicht dragen van mondmaskers in de winkelstraten door fietsers,” zegt Guido De Padt. Vandaar de volgende beslissing: “Het mondmasker moet binnen de zone van de afgebakende winkelstraten niet gedragen worden tijdens verplaatsingen met de fiets, step, auto of moto(r) en bij het beoefenen van een sportactiviteit. Deze vrijstelling houdt op van zodra men van of uit een vervoermiddel stapt.” Ook in het provinciaal domein De Gavers kunnen joggers zonder mondmasker lopen, maar ENKEL tussen 07.00 en 11.00 uur en tussen 19.00 en 23.00 uur.

Eerder verschenen:

Burgemeester Guido De Padt legde gisteren de verplichting op om in de winkelstraten van Geraardsbergen mondmaskers te dragen. Tegelijkertijd werd een zelfde gebod ingevoerd tijdens publieke evenementen, voor het drukke het provinciaal domein De Gavers en enkele andere hotpoints op het grondgebied. Voor openbare gebouwen werd al eerder een mondmaskerplicht opgelegd. Gelet op de klachten die de burgemeester krijgt over het feit dat het personeel van het lokale (zeer drukke) containerpark geen maskers draagt, wil hij ook daar de verplichting er één te dragen, opleggen.

Burgemeester De Padt vindt het momenteel te vroeg om in zijn stad de draagplicht in te voeren over het ganse grondgebied. “Gelet op het landelijk karakter van onze  stad, de aanwezigheid van 16 deelgemeenten en de grote spreiding  van de woningen, vind ik het niet aangewezen om bijvoorbeeld tijdens het verkennen van onze mooie natuur of bij het ’s avonds uitlaten van de hond, het dragen van maskers op te leggen. Indien het nodig is, zullen we uiteraard opschalen”, aldus de burgemeester.

Ter info: ook Marc Van Ranst vindt dat een algemene mondmaskerplicht het doel van de mondmaskers voorbijschiet. De enige parameter moet volgens Van Ranst zijn: waar veel mensen samenkomen, draag je een masker.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *