Uniek concert in Ninoofse Abdijkerk op zondag 3 juni…

Ninoofse Abdijkerk Persregio DenderDe Abdijkerk van Ninove is ongetwijfeld één van de grootste en mooiste barok kerken die Vlaanderen telt. Zeker na haar restauratie, die grotendeels voltooid werd in 2014, torent zij als een architectonische parel boven het landschap uit. Twintig jaar geleden werd echter één van haar pronkstukken gestolen. De prachtige koorlessenaar ‘De Engel’ uit 1695, die tot dan toe als evangeliedrager werd gebruikt, werd op klaarlichte dag ontvreemd. Als parochiegemeenschap willen we nog dit jaar onze kerk ten volle in haar glorie herstellen door een reconstructie van dit historische meesterwerk te laten maken en te plaatsen waar ze thuishoort. De inhuldiging van de gereconstrueerde koorlessenaar, die in de loop van de komende maanden klaar zal zijn, gebeurt op vrijdag 29 juni a.s., en dit met passende en feestelijke viering in de Abdijkerk.

Om het hele project te financieren, organiseren wij in de Abdijkerk zelf enkele activiteiten. Na het geslaagde concert van Willem Vermandere op 9 december ll. volgt nu op 3 juni 2018 om 17.00 uur een tweede concert, dit keer gebracht door het internationaal gerenommeerde a capella ensemble cantoLX. In de bijlagen vindt u alvast een omschrijving van het programma en de samenstelling van dit gezelschap, alsook een biografie van elk van de leden. Het concert op zondag 3 junia.s. kreeg als naam ‘The Lamb’ mee en is een uniek gebeuren in onze contreien. Het gevarieerde, klassieke programma dat put uit negen eeuwen Engelse vocale muziek is een bezinning bij de grote thema’s van ons dagelijks bestaan: leven en dood, afscheid en hoop; kortom, muziek die diep vanbinnen raakt. Na Willem Vermandere dus een heel andere toer op… en hoe.

Toegangskaarten voor dit concert zijn nu reeds verkrijgbaar aan 20 euro/stuk door storting op het rekeningnummer van Pastorale Projecten Ninove vzw, Biezenstraat 17 te Ninove (BE92 7310 4350 9323) met vermelding van uw naam en adres. De tickets zelf kunnen afgehaald worden aan de kassa op de dag van het concert. Voor meer info kan u terecht bij parochie-assistent Tim Van Nieuwenhove via tvannieuwenhove@gmail.com of 0497 31 47 79 of bij de leden van de werkgroep. Iedereen welkom op zondag 3 juni om 17.00 uur in de Abdijkerk van Ninove.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *