Ulrich Atali reikt Anne Frankprijs uit aan Raymonda Verdyck…

Voor de derde keer op rij werd vorige woensdag, tijdens de proclamatie van het zesde leerjaar van GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw, de Anne Frankprijs uitgereikt. Met deze prijs zet de school ‘actief burgerschap’ in de kijker. Speciaal bij deze editie is dat de prijs dit jaar ook wordt uitgereikt aan ‘de grote baas van het GO!’. “Het is een ‘lifetime achievement award’ voor het jarenlang engagement van onze afgevaardigd bestuurder”, zegt directeur Peter Van Hove. Het is voor de derde keer op rij dat GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw de Anne Frank-prijs uitreikt. Het was Sara-Denisa Defta, de winnaar van vorig jaar die de prijs overhandigde aan Ulrich Atali, de winnaar van dit jaar. “Ik was blij en geschrokken omdat ik de prijs heb gewonnen. Ik vind het erg wat er met Anne Frank is gebeurd. Ik denk dat ik de prijs heb gekregen omdat ik vaak mensen help en niet wil dat kinderen worden uitgesloten. Mijn ouders waren heel trots en hebben het direct verteld aan mijn opa en oma. Ik ga het stripverhaal van Anne Frank dat ik heb gekregen  lezen tijdens de vakantie.”

Deze week ging Ulrich samen met enkele klasgenoten en de directeur van de school naar het Huis van het GO! in Brussel om de ‘lifetime achievement’ versie van de Anne Frankprijs te overhandigen aan de afgevaardigd bestuur van het GO! die op 31 augustus met pensioen gaat. “Raymonda heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een rechtvaardigde samenleving. Haar inzet voor gelijke onderwijskansen voor alle kinderen is wat mij betreft haar handelsmerk. We vonden het heel gepast om deze prijs aan haar te overhandigen”, vindt directeur Van Hove.

Verdyck was heel enthousiast om de prijs te krijgen. “In het GO! bereiden we onze leerlingen maximaal voor om als actieve burgers deel te nemen aan de samenleving van vandaag én morgen. In ons pedagogisch project krijgt actief burgerschap een centrale plaats om het ‘Samen leren samenleven’ concreet waar te maken. De Anne Frankprijs van onze school in Denderleeuw is een sterk signaal naar de samenleving. Ik ben heel dankbaar dat ik deze prijs kreeg. Het beeldje zal een bijzondere plaats krijgen.”

“Respectvol samenleven en actief burgerschap zijn twee topprioriteiten van onze school”, besluit directeur Peter Van Hove. “Wat we op school op dat vlak realiseren, lukt jammer genoeg niet altijd buiten de schoolmuren. Ik heb de leerlingen die afstudeerden daarom symbolisch benoemd tot ambassadeurs en heb hen gevraagd om hun kleine bijdrage te leveren aan een respectvolle en rechtvaardige samenleving.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *