Tweede Whisky, Rum & Gin Festival in Broekpark te Welle…

Tes van Oèrre Zeggen vzw organiseert voor de tweede keer een Whisky, Rum & Gin Festival in de gebouwen van JC Pingie in de Broekstraat te Welle. Op die manier wil Welle de helpende hand reiken aan Schotland, het land bij uitstek waar de echte Whiskey, Rum en Gin drinkers zitten. De Britse export is in 2021 met maar liefst 47 % gedaald. Volgens het gerenommeerde Forbes kost Groot-Brittannië dat 5 miljoen pond per week. De grootste slachtoffers van de Brexit zijn de Schotse whiskystokers. De economische impact is niet te onderschatten, want de handel in Schotse whisky is goed voor 10 % van de hele Britse voedingsindustrie en daarmee het belangrijkste exportproduct, goed voor meer dan 4 miljard pond aan inkomsten per jaar.

Maar, er is een klein Gallisch dorpje in de Denderstreek waar ze onze Schotse (Gaelic-)vrienden een hart onder de riem willen steken. Welle bij Denderleeuw werpt zich op als officieuze ambassadeur van de whisky, met een heus festival dat een tweede editie krijgt na het overdonderend succes van de eerste editie in 2019. Het vervolg liet even op zich wachten door corona, maar in 2022 is het opnieuw zover: het tweede whisky-, rum- en ginfestival, op zaterdag 26 november. De vorige locatie bleek bij de eerste editie al veel te klein, daarom is er gekozen om uit te wijken naar de veel ruimere lokalen van JC Pingie in het Broekpark van Welle.

Het aantal standhouders is een veelvoud van de vorige editie, 21 gepassioneerde experts komen hun beste producten etaleren en er zullen meer dan 400 verschillende varianten te proeven zijn. Uiteraard whisky, dat spreekt voor zich, maar niet enkel de whisky uit Schotland komt aan bod, er zijn merken van over de hele wereld.

Wil je ook kennismaken met de mooie verhalen rond het ontstaan van rum? Van onze standhouders mogen we een mooi aanbod verwachten van verschillende rumregio’s, zodat je je favoriete smaak kunt vinden. Of ben je benieuwd naar de geheimen voor een ideale gin-tonic? Tijdens deze avond kom je er alles over te weten! Proeven kan al vanaf 1 euro.
Als je je gading vindt kun je ter plekke ook flessen kopen om er thuis van te genieten.

Om het gebeuren op te luisteren komen de Belgian Blend Pipe Band wat Schotse klanken uit hun doedelzakken toveren. We hebben opnieuw  de ambassadeur van Schotland uitgenodigd om het festival plechtig te openen. Benieuwd of hij deze keer wel komt.

De vzw TVOZ is hiermee niet aan haar proefstuk toe, in meer dan 25 jaar heeft zij al tal van evenementen op het palmares staan. Laat er nu toevallig enkele whiskyliefhebbers tussen de leden zitten en je weet dat dit weer een organisatie zal worden die helemaal af is.

Het festival start om 17.30 uur en loopt tot 22.30 uur. Toegang is 5 euro

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *