Twee weekends “Beat Love Oracle” tijdens JazzMadd…

Verdeeld over twee weekends organiseert JazzMadd, wat staat voor Jazz muziek aan De Dender, enkele schitterende optreden met “Beat Love Oracle” een veelbelovend hedendaags en tijdloos kwartet. De vier gasten vullen elkaar goed aan. Frank Nuyts bespeelt de marimba, Frank Debbruyne saxofoon, Stijn Deldaele de vijfsnarige basgitaar, en Ronald D ‘haene de drums. Sinds 2017 is het muzieklandschap een eigenzinnige cross-overband rijker. Toen werd ‘Beat Love Oracle’ namelijk geboren: een wervelend testosteronkwartet bestaande uit sax(en), marimba, e-bas en drums. “Het is algemeen geweten dat het orakel van Delphi nooit echt de toekomst heeft voorspeld. Maar dat heeft Beat Love Oracle niet belet toch te besluiten zelf de toekomst in handen te nemen. Door een repertoire te brengen dat een voorbeeld kan zijn voor een toekomstige generatie(s) muzikanten die over de stylistische muurtjes heen willen kijken,” zegt Frank Nuyts.

Frank Nuyts, geboren te Oostende in 1957, studeert eerst slagwerk en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent  en daarna compositie aan het IPEM te Gent bij Lucien Goethals. Zijn eerste werken schrijft hij in een post-seriële stijl. Hij wint in 1979 de Tenutoprijs voor compositie uitgeschreven door de BRT.  Vanaf Rastapasta voor solostrijkers en fluit uit ’86 sluit hij aan bij de postmoderne beweging en wordt zijn werk gekenmerkt door een postmoderne, neo-tonale toonspraak met invloeden uit de zogenaamde niet-klassieke muziekgenres. In ‘89 richt hij daarom samen met Iris De Blaere de groep Hardscore op, waarvoor hij 6 ‘Boeken’ componeert (resulterend in de CD’s ‘Methane’, ‘Surf, wind and desire’ en ‘Monkey Trial’). Daarnaast schrijft hij ook nog composities voor klassieke bezettingen: losse orkestwerken, vijf symfonieën, 3 concerti (piano, marimba en cello); kameropera’s (‘Bekket’ voor Leporello, ‘Middle East’ voor LOD, (Prijs Nieuwe Muziek Provincie Oost-Vlaanderen 2011) ‘Tongval’ en ‘Paternel’ , ‘Chut!’ en ‘Cambio madre por moto’ voor vzw Hardscore. Eveneens 19 pianosonates (waarvan nummers 13 tem 18 in opdracht de Muziekcentrum de Bijloke) (wat hem meteen de eerste Sabam Award voor klassieke muziek oplevert in 2013), vocaal werk (oa voor de Australische Songcompany). In 2014 wordt de band Hardscore opnieuw opgestart wat leidt tot een commissie bij De Bijloke voor een nieuw programma ‘Carbon fixation’ met visuals van Fabien de Lathauwer (2014) Hij doceert momenteel compositie en orkestratie aan de School of Arts te Gent. Samen met Iris De Blaere oprichter van het Voorwaarts Maart/En Avant Mars festival voor het Muziekcentrum De Bijloke.

De optredens gaan door op zaterdag 17 oktober om 20.30 uur in zaal Den Breughel, Dorp 11 te 9470 Denderleeuw. Op zondag 25 oktober om 11.00 en 13.00 uur in zaal De Bathyscaaf, Meuleschettestraat 74 te 9300 Aalst, en om 19.30 uur in zaal De Linde, Gemeentehuisstraat te  9402 Meerbeke. Social distance, en mondmasker verplicht. Kaarten kunnen bekomen worden op reservatie: ook per bubbel van 2 tot 5 …(Aalst max. 50 plaatsen per concert/ Denderleeuw 70-plaatsen/ Ninove 50-70 plaatsen).

Info en reservatie: www.jazzmadd.be of info@ jazzmadd.be  0495 12 14 47.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *