Twalsiree gaat de zomer tegemoet met ‘Club Gazon’…

In de gemeente Erpe-Mere bleef men vorige zomer ook op zijn honger zitten als het op festiviteiten in open lucht aankwam. Dat was natuurlijk allemaal de schuld van de coronapandemie. Dit jaar zien de kaarten er heel anders uit. Twalsiree vzw pakt deze zomer uit met Club Gazon, een hele zomer lang optredens met beperkt publiek op de festivalweide ter hoogte van Steenberg. De Zomerconcerten in de zomer van 2017, 2018 en 2019 waren een voorbeeld van hoe een goed aangepakt evenement het lokale niveau kan overstijgen en de bevolking kan samenbrengen in een zomerse en positieve sfeer. De dynamiek van een samenwerking tussen het gemeentebestuur, de verenigingen en de organisatoren van Twalsiree zorgde voor een grote betrokkenheid, een massale opkomst en positieve reacties van het publiek achteraf. Deze succeservaring vraagt gewoonweg om een herhaling die Erpe-Mere als open en dynamische gemeente verder op de kaart zet.

De organisatoren achter de Zomerconcerten komen nu met een coronaproof alternatief om deze zomer toch cultuur naar de bevolking te brengen. Deze zomer willen we allemaal weer buitenkomen, afspreken met vrienden en eindelijk ook weer genieten van cultuur. Samen. Dat kan deze zomer in Club Gazon. Een kleinschalig festival in juli én augustus met een capaciteit van 400 tot max. 800 personen op Domein Steenberg, een prachtige groene locatie in Erpe-Mere. Met muziek en comedy van Belgische toppers. In openlucht en met veel sfeer & gezelligheid, ondanks de coronamaatregelen. Als naam kiezen ze voor Club Gazon.

Er wordt samengewerkt met het gemeentebestuur van Erpe-Mere. Het gemeentebestuur is niet zelf de organisator, maar ondersteunt het project volledig om gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken: imagoversterking voor de gemeente, een zomers aanbod voor de bevolking en samenwerkingen tussen verenigingen en organisaties bevorderen.

Het Domein Steenberg aan de Oudenaardsesteenweg is al jaren het administratieve, culturele, sportieve en groene centrum van de gemeente. Het uitgestrekte domein heeft heel wat troeven: een centrale ligging in Erpe-Mere, een vlotte bereikbaarheid, voldoende parkeermogelijkheid, kleedruimtes voor de artiesten in de sporthal én uiteraard het groene kader dat zich leent als ideale locatie voor de zomerse concerten.

Tijdens juli mag je artiesten verwachten zoals Joke en The starlings, Poot & Vijverman en Stan Van Samang. Er is ook gedacht aan comedy met Amlelie Albrecht, Bas Birker, en MC Domien, en als afsluiter voor de maand juli Soulbrothers Light.

Bedoeling is om ook in augustus een 5-tal concerten te organiseren op dezelfde locatie. De optredens in augustus worden binnenkort aangekondigd. Club Gazon is enkel toegankelijk met een betalend ticket. Per concert zijn standaard max. 400 plaatsen beschikbaar. De capaciteit is uit te breiden tot max. 800 plaatsen. Om alles veilig te kunnen organiseren worden de tickets uitsluitend verkocht per bubbel van 4 (tafel op middenplein) of bubbel van 2 (zitplaats op tribune).

Ontdek alle info vanaf donderdag 10 juni op www.clubgazon.be De ticketverkoop voor CLUB GAZON start op woensdag 16 juni. Club Gazon is een organisatie van Twalsiree vzw, in samenwerking met de gemeente Erpe-Mere.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *