TV Oost komt een klein beetje naar Aalst…

De regionale omroep TV Oost, die sinds 2010 uitzendt vanuit Sint-Niklaas, gaat nu ook een stukje van de redactie onderbrengen in Aalst. In samenwerking met de stad Aalst en CC De Werf zal het regionale nieuwsmedium vanaf april een hub betrekken in het cultureel centrum. Die hub moet TV Oost helpen om zich beter te verankeren in Aalst en het lokale nieuws in de omliggende steden en gemeenten in de Denderregio en het zuiden van het verzorgingsgebied nog beter te coveren. Op de langere termijn engageert TV Oost zich ook om het culturele aanbod van De Werf beter te ontsluiten, zowel via het eigen kanaal, als digitaal. De samenwerking wordt positief onthaald door het Aalsterse College van Burgemeester en Schepenen en door de raad van bestuur van de vzw ADS Kanaal 3, die de uitzendvergunning van TV Oost behartigt.

De redactie van TV Oost is in Sint-Niklaas en blijft daar ook. Het verzorgingsgebied van de regionale omroep omvat 27 steden en gemeenten in het Waasland, de Schelderegio en de Denderstreek. Een zeer uitgestrekt gebied dat productioneel vele uitdagingen kent voor de redactie, zegt hoofdredacteur Stavros Van Halewyck: “Het nieuws staat nooit stil, en het wacht al lang niet meer tot half zeven. Als we kort op de bal willen spelen dan moeten we snel schakelen. Door ons in de stad te vestigen nemen we een grote voorsprong op vlak van nieuwsproductie. Bovendien zullen we nog meer en beter voelen wat er leeft in Aalst en omstreken, omdat onze ploegen zich er ook meer gaan bewegen. We zijn heel verheugd met deze stap, en ik blijf waken over de redactionele onafhankelijkheid en de spreiding van onze berichtgeving.”

De hub past perfect in de (toekomst)plannen die De Werf heeft, besluit Arnoud Van Der Straeten, diensthoofd van De Werf: “Gelet op de nieuwe digitale werking van ons cultuurcentrum en de leegstaande ruimte in de vroegere bibliotheek is een partnerwerking met een televisiehuis uit onze regio het onderzoeken waard. In het verder nog te concretiseren samenwerkingstraject zal gekeken worden hoe de ambities, projecten en doelstellingen van beide huizen versterkt kunnen worden. Daarbij zal er ingezet worden op versterking van elkaars werking in functie van contentcreatie en publieksbereik.”

Aalsters schepen van Cultuur Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) trok mee aan de kar om TV Oost naar Aalst te halen: “Dit partnership past niet alleen in de digitale ambities van het cultuurcentrum, maar is minstens even belangrijk voor de uitstraling van de stad Aalst en de bovenlokale regio. De nabijheid van de zender zal ongetwijfeld de voeling met de regio alleen maar versterken en hopelijk uitmonden in een meer en betere coverage van Aalsterse aangelegenheden en evenementen.”

TV Oost concretiseert met de hub ook één van haar specifieke doelstellingen vastgelegd door de Vlaamse overheid in het mediadecreet, zegt Frederik Wittock, voorzitter de raad van bestuur bij TV Oost: “Sinds de oprichting van de zender willen we al een uitvalsbasis in Aalst. Ik ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. We hebben als taak om regionale informatie te brengen en bij te dragen tot de algemene sociale en culturele ontwikkeling van de regio. Met onze hub kunnen we nog meer mensen kennis laten maken met onze nieuwsverslaggeving en zo een nog groter bereik genereren. Bovendien kunnen we dankzij het prachtige aanbod van De Werf ook onze culturele voetafdruk eindelijk wat vergroten.”

De overeenkomst tussen de stad en TV Oost wordt voorgelegd op de gemeenteraad van 18 mei 2021.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *