Tumbling sport uitgebreid op de kaart gezet in Vlaanderen…

De GymnastiekFederatie Vlaanderen zet haar schouders onder een vernieuwde Topsportwerking Tumbling. De prestaties van de Belgische tumblers de voorbije maanden en jaren zijn de ideale basis om een nieuwe structuur op te zetten, die clubs zal steunen bij de ontwikkeling van tumblers op het hoogste niveau. Een Topsportteam Tumbling bestaande uit 5 trainers werd via een commissie van 4 personen gekozen op basis van  verschillende criteria zoals ervaring, opleidingsniveau, teamspirit, engagement,…

Als Regionaal coach werd trainster Natalie De Neef (afkomstig van de Koninklijke Turnkring Aalst) aangeduid voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Jonge tumblers vanuit de hele regio zullen vanaf januari 2022 op regelmatige basis samen trainen in sportcomplex Schotte, om hun niveau te verbeteren en in functie van toekomstige internationale (team) tornooien.

Kato Heymans (12), Sien Stessens (11), Esmée Van den Steen (12) en Amy De Lil (13) die eind november nog deelnamen aan de World Age Group Competitions in Baku zijn alvast kandidaat opgenomen te worden in de selectie. Esmée zette er een puike prestatie neer en behaalde een bronzen medaille na 2 Russische meisjes. Ook Nore Schockaert (15) en Sam Van den Berghe (15) horen thuis tussen de beste tumblers van Vlaanderen.

De nationale selectie zal geleid worden door trainers Tine Van Bossuyt en Michiel Vertongen. Vanuit KT Aalst is turnster Sara Neyrinck (16) kandidaat gezien haar 5de plaats op het Europees kampioenschap juniores, vorig jaar in Sochi (Rusland) en haar knappe 4de plaats op de WAGC in Baku (Azerbeidjan).

De topsportwerking tumbling wordt in januari voorbereid en uitgerold. « Het doel is niet alleen betere prestaties neer te zetten, ook willen we gymnasten vanuit verschillende clubs met elkaar in contact brengen. Vroeg of laat trekken ze samen naar het buitenland op tornooi. In een hecht team worden ongetwijfeld betere prestaties neergezet. Deze schaalvergroting kan onze sport nog méér op de kaart zetten. » zegt trainster Natalie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *