Trollenpad valt in de prijzen…

Afgelopen weekend won het Trollenpad verschillende prijzen op het Nationale Conventie van Junior Chamber International, dat plaatsvond in Aalst. Het Trollenpad is een toegankelijk belevingspad in Moorsel dat in mei van dit jaar ingehuldigd werd. Het project zag het levenslicht dankzij een stevige samenwerking tussen JCI Aalst en Natuurpunt. Het bestaat uit 3 kilometer aan wandelpad, houten trollenbeelden, educatieve elementen en een bijpassend verhaal op maat van de allerkleinsten. Ondernemers uit de regio steunden het project met allerhande producten, gaande van trollenbroodjes en trollen-rum, tot trollenkoeken en trollenkaas.

Op de Nationale Conventie van JCI, die afgelopen weekend in Aalst plaats vond, mocht het Trollenpad tot tweemaal toe in de schijnwerpers staan. In eerste instantie won het de award voor Best RISE Project van België. Deze award beloont projecten die post-lockdown een positieve impact maken op de lokale economie, fysieke en mentale gezondheid.

Toen bleek dat het Trollenpad van de jury de hoogste score had gekregen uit de meer dan twintig inzendingen, mocht het ook nog de prestigieuze award voor Best Project of Belgium mee naar huis nemen.

“Een geweldige beloning voor het team dat maandenlang keihard gewerkt heeft om een stukje Aalst mooier, toegankelijker en magischer te maken, ” zegt Mathijs Vansynghel, voorzitter bij JCI Aalst, die de awards in ontvangst nam. “Zonder de partners bij Natuurpunt, de vrijwilligers die er eindeloos veel werk in hebben gestoken, de steun van de Stad Aalst en Streekfonds Oost-Vlaanderen,  en de hulp van de lokale handelaars was dit nooit gelukt.”

Je vindt het natuurgebied Biezebroeken en het trollenpad aan de Biesebroekweg in Moorsel.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *