Trejater speelt vanavond de première van ‘Kuuroord Fontina’…

Vanavond is het zover, toneelvereniging Trejater uit Nieuwerkerken bij Aalst speelt de première van ‘Kuuroord Fontina’. Na de generale repetitie van gisteren is het dan nu tijd voor 6 voorstelling voor het grote publiek. Er zijn nog enkele tickets voor wie snel is. Dit jaar koos het gezelschap voor een komedie aan de hand van Pol Anrys, in een regie van Paul Coppens. Fons en Tina hebben al hun geld gestoken in een kuuroord dat ze, afgeleid van hun voornamen, kuuroord Fontina hebben gedoopt. De zaak wil echter niet zo goed van de grond komen en ze geraken in financiлle moeilijkheden. Hun personeel weigert nog te werken zolang ze niet betaald worden, de elektriciteit en het water dreigen te worden afgesloten en de deurwaarder dreigt met verkoop van de inboedel …

Hun laatste hoop ligt in de komst van prinses Clothilde die incognito naar hun kuuroord komt. Als die na een week kuren zou tevreden zijn over Fontina, dan is hun naam gemaakt en zijn ze gelanceerd. Omdat ze echter zonder personeel zitten en dat niet aan hun gasten willen laten merken, creлren ze twee fictieve medewerkers in het kuuroord, nl. Frans, de tweelingbroer van Fons en Els, de tweelingzus van Tina. Mits het veranderen van kledij, het opzetten van een bril en het veranderen van de haartooi lijkt dit vrij eenvoudig haalbaar … Om hun zaak zo goed mogelijk te promoten heeft Tina bovendien een fotograaf van het weekblad “Flory” uitgenodigd om discrete en smaakvolle foto’s van het verblijf van de prinses in het kuuroord te nemen, om daar later reclame mee te kunnen maken. Zonder dat Fons en Tina het weten heeft zich echter een medewerkster van kuuroord Andromeda, de grote concurrent, ingeschreven voor de kuur en zij probeert met alle mogelijke middelen kuuroord Fontina te boycotten.

Als de fotograaf ook al voor Andromeda blijkt te werken, als dan ook nog de elektriciteit effectief wordt afgesloten en de gasten herhaaldelijk ongewild op het verkeerde been worden gezet door de aanwezigheid van Frans en Els en er van overtuigd zijn dat Frans is vermoord als die niet meer komt opdagen, lijkt het einde van kuuroord Fontina nabij. Onder de strijd om het bestaan van kuuroord Fontina speelt zich dan ook nog de strijd van de kuurders tegen de weegschaal en het ongezond leven af. Dit alles garandeert de toeschouwer een regelrechte aanval op de lachspieren … en dat is ook gezond!

De voorstellingen gaan door op vrijdag 22/11 en 29/11 om 20.00 uur, zaterdag 23/11 en 30/11 om 20.00 uur, en zondag 24/11 en 1/12 om 15.00 uur. Kaarten zijn te bekomen aan 9 euro p.p. bij alle spelers en via trejater@hotmail.com of via 0485 86 22 98 (op zondag vanaf 15.00 uur & woensdag vanaf 19.00 uur).

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *