Transformatie van Hopmarkt in Aalst zorgt voor spel & plezier…

Drie weken zijn Mattis en Sven tussen de regenbuien door in de weer geweest op de Hopmarkt. De grondtekening, die een gedeelte van het plein onderdompelt in een kleurrijk speltafereel en is geïnspireerd op het verleden van de markt, is nu klaar. Schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA) is blij: “’t Is gebeurd! De transformatie van Hopmarkt naar de vroegere Veemarkt is voltooid. De laatste luchtbellen en keitjes zijn aangebracht. Laat de hinkelspelen beginnen!” De voorbije weken waren de weersgoden ons niet goed gezind, waardoor het resultaat iets langer op zich liet wachten. Nu het af is, komt de verwijzing naar het verleden volledig tot zijn recht. In de 14de eeuw deed de Hopmarktimmers dienst als Veemarkt met een grote drinkpoel voor dieren (maar liefst 16 op 27 meter!). Dit verleden komt terug in een groot, kleurrijk ontwerp met als blikvanger een schaap en een kip. Beide dieren worden op een speelse manier ‘in vol ornaat’ en als skelet afgebeeld. Zo leggen de bedenkers Mattis en Sven de link naar de archeologische opgravingen waarbij de Veemarkt werd onderzocht en de drinkpoel werd aangesneden.

Naast een mooie schildering is de grondtekening ook een speelelement. Kinderen kunnen erop hinkelen of touwtje trekken. De luchtbellen en keien in de tekening vormen samen een hinkelparcours. Hoe groter de keien, hoe verder je moet springen! Wie meer fan is van touwtje trekken, kan terecht bij het schaap. Elk deel van het dier is een kamp voor dit spelletje.

De Meerleer is zelf ook enthousiast: “Deze creatie brengt niet alleen de Veemarkt gedeeltelijk terug, ook de oude kinderspelen komen weer tot leven. Jong en oud is van harte welkom in Aalst en dat niet alleen om te winkelen, maar nu ook te hinkelen. Wie liever de touwtjes stevig in handen houdt, kan dit komen demonstreren. Benieuwd wie aan het langste eind trekt…” Zin om te spelen? Haal snel je touw of hinkelblokje af in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt.

Voor wie het liever allemaal wat rustiger aan doet en het van op een afstand wil bekijken, kan van op de trap een blik werpen op deze creatie. Vergeet niet om jouw leukste foto te posten met #visitaalst, #andersbijons en #streetart!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *