Toneelkring De Waag uit Liedekerke brengt ‘Ge-tic-t’…

Toneelvereniging De Waag Liedekerke Persregio DenderNa meer dan 40 jaar moest toneelkring De Waag vorig jaar noodgedwongen afscheid nemen van haar vertrouwde thuisbasis het Sint-Gabriëlinstituut, wegens een herbestemming van de gebouwen. Vandaag doet de oudste toneelvereniging van Liedekerke voor het eerst haar intrede in de polyvalente zaal van GC Warande met hun nieuwste productie ‘Ge-tic-t’. Samen heffen zij alvast het glas op een succesvolle toekomst. De turnzaal van het Sint-Gabriëlinstituut vormde decennia lang de vertrouwde thuisbasis van de oudste toneelvereniging van Liedekerke. Maar liefst 42 toneelstukken en verschillende generaties acteurs passeerden de revue. Door een herbestemming van de gebouwen kwam aan dit tijdperk een einde en besloot de toneelkring, in navolging van de andere toneelverenigingen in de gemeente, hun intrek te nemen in het cultureel centrum van Liedekerke. “De verhuis naar GC Warande was voor de hele ploeg een heuse aanpassing aangezien de opstelling van decor en techniek nu moet gebeuren binnen de korte tijdspanne van één week. Ook voor de acteurs, die vroeger vanaf dag één konden repeteren op het podium, was het even wennen”, aldus de voorzitter van Toneelkring De Waag Xenia Geeraerts. “De nieuwe zaal biedt evenwel tal van voordelen: we hoeven niet langer de turnzaal om te bouwen tot een gezellige toneelzaal en ons publiek kan dit jaar plaatsnemen op een tribune met knusse zeteltjes. Graag willen wij de cultuurdienst Liedekerke bedanken voor hun administratieve steun en onze medewerkers voor hun onvoorwaardelijke inzet”. De Waag nodigt hun trouwe publiek alvast uit voor alweer een gezellige toneelavond.

Toneelkring De Waag brengt dit jaar een hilarische komedie met een verrassend plot, genaamd ‘Ge-tic-t’. We zijn te gast in de praktijk van Dokter Stern, een psychiater met wereldfaam die mensen helpt bij het controleren van hun tics. In zijn wachtkamer maken we kennis met Fred, met het syndroom van Gilles de la Tourette, Alfons met een cijfermanie, Blanche met haar smetvrees, Maria die altijd twijfelt of ze thuis alles goed heeft afgesloten, Bob die niet over lijnen durft lopen en Marc die alles, maar dan ook alles, twee keer zegt. Wanneer dokter Stern blijkt opgehouden te zijn op de luchthaven, besluiten de patiënten om zelf een groepstherapie te organiseren, met alle hilarische gevolgen vandien. De perfecte formule voor een gezellig avondje uit!

De voorstellingen vinden plaats in GC Warande te Liedekerke op vrijdag 12 en 19 januari 2018 om 20.00 uur, zaterdag 13 en 20 januari 2018 om  20.00 uur, woensdag 17 januari 2018 om  20.00 uur en zondag 21 januari 2018 om 15.00 uur. Reserveren kan vanaf vandaag dinsdag 2 januari 2018 via 053 67 14 19 (na 19.00 uur) bij Dhr en mevr De Bisschop of via e-mail: dewaag@hotmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *