Toeschouwers niet toegelaten langs parcours ‘De Ronde’…

Op zondag 4 april eerstkomende verwelkomt onze Provincie het wielermonument de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar zal die wedstrijd anders georganiseerd en beleefd worden. Gouverneur Carina Van Cauter, de lokale besturen, de politie, de Belgische wielerbond en organisator Flanders Classics leveren maximale inspanningen om alles coronaproof te laten verlopen. Dat vertelden ze tijdens een persmoment in Salons Mantovani in Oudenaarde. “Het Overlegcomité nam afgelopen week enkele noodzakelijke maatregelen om de coronapandemie in te dijken”, zei gouverneur Carina Van Cauter. “Dat professionele wielerwedstrijden nog kunnen plaatsvinden is een opsteker voor ons mentaal welzijn. De koers is een welgekomen afwisseling die heel wat mensen niet willen missen.”

Ervan genieten gebeurt echter van thuis, voor de televisie of via de radio. “Publiek langs het parcours is verboden. Met uitzondering van wie er werkt of woont, maar dan geldt hoe dan ook het samenscholingsverbod van maximum 4 personen, hou je afstand en draag je verplicht een mondmasker.” Start, aankomst, hellingen en kasseistroken worden hermetisch afgesloten, toegangswegen worden gecontroleerd.

De Coördinatie- en Steundirectie van de federale politie van Oost-Vlaanderen (CSD OVL) staat elk jaar in voor de coördinatie van het politioneel beheer, maar ook de lokale politiezones spelen een belangrijke rol om de veiligheid te garanderen. “Er worden zondag 650 politiemensen ingezet, van Antwerpen tot in Oudenaarde”, vertelde commissaris en persofficier Alexander De Baets. “Zij zullen maximaal inzetten op sensibiliseren, maar verbaliseren indien de maatregelen niet worden gerespecteerd. Overtreders riskeren een minnelijke schikking van 250 euro per persoon.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *