Toer Lekker Oost-Vlaams op 30 augustus 2020…

14 Oost-Vlaamse producenten openen weldra hun deuren, waarbij het grote publiek kennis kan maken met allerlei streek- en hoeveproducten. Gedeputeerde Leentje Grillaert: “De toer Lekker Oost-Vlaams biedt een unieke ervaring aan de bezoeker: er is de rondleiding in het bedrijf waarbij je te weten komt wat de oorsprong is van de lekkernij, welke traditie er achter schuilgaat en hoe het productieproces verloopt vooraleer je het streekproduct effectief kan nuttigen.” Daarnaast ontdekt de bezoeker vaak ook de ambacht die erachter steekt en komt hij in contact met een gepassioneerde producent die maar al te graag enkele leuke details vertelt. Én uiteraard kan er geproefd worden van al dat lekkers. Redenen genoeg dus voor een mooie uitstap. Doe lokaal en proef je streek, want ‘lokaal is het nieuwe normaal’.

Voor de Vlaamse Ardennen zal Hoeve ’t Alkeveld uit Zottegem deelnemen met ijs en zuivelproducten. Verder verlenen Wijndomein De 3 Fonteinen uit Zottegem hun medewerking met wijn. Wijndomein Carrijn uit Zottegem ook met wijn, Buizerd & Saars uit Kruisem met koffie, Breydel uit Gavere met breydelspek en -ham. Aan deze Toer Lekker Oost-Vlaams verleend de Ambachtelijke Brouwerij en Kaasmakerij Gemeldorp uit Lierde hun medewerking met streekbieren, kazen en honing, en Wijndomein Pres de Gand uit de gemeente Herzele met wijn. Het initiatief vindt plaats op zondag 30 augustus van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over de streek- en hoeveproduc(en)ten in Oost-Vlaanderen vind je op de website www.lekkeroostvlaams.be.

De Toer Lekker Oost-Vlaams is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen n.a.v. Covid-19. Zo is het dragen van een mondmasker steeds verplicht. De bezoekers wordt gevraagd de instructies ter plekke goed op te volgen: zoals afstand houden, het parcours volgen en in de eigen bubbel blijven.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *