‘Toen geluk nog heel gewoon was’ van Dirk Musschoot…

De Gezinsbond bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd. De feestmaand oktober, via de diverse afdelingen, wordt de apotheose van het feestjaar. Naar aanleiding hiervan brengt de Gezinsbond Haaltert-Kerksken in samenwerking met Davidsfonds Denderhoutem-Haaltert-Heldergem-Kerksken de voorstelling van het boek van dhr. Dirk Musschoot ‘Toen geluk nog heel gewoon was’.

Honderd jaar geleden werd in ons land de Bond der Talrijke Gezinnen (nu Gezinsbond) opgericht. De gezinnen zijn in de voorbije honderd jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd. Er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond.

Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en ook omdat seks gewoon leuk mocht zijn zonder dat daar een kind van hoefde te komen. Dirk Musschoot vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar en neemt ons mee naar vervlogen tijden ­ met de blik gericht op de toekomst.

Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 15 oktober in het Sint-Martinusheem, Kerkskendorp 18  Kerksken. Start: 20.00 uur. Inkomprijs: 5 euro.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *