Tijdens de zomer kriebelt het aan kinderactiviteiten in Herzele…

De laatste maand van de vakantie is ingegaan en er valt in Herzele nog heel wat te beleven voor kinderen op cultureel vlak. Zo zijn er tal van activiteiten voor binnen en voor buiten en kan je zowel bij goed als bij slecht weer je vaardigheden op de proef stellen. “Met de verschillende acties die we organiseren, komen ook de jongste spruiten aan hun culturele trekken. Ze hoeven zich dus zeker en vast niet te vervelen deze zomer”, glundert schepen van cultuur Heidi Knop.

Schatten van Vlieg. De Schatten van Vlieg-zoektocht is een geliefde zomeractiviteit. Nog tot en met 31 augustus kunnen kinderen vanaf 7 jaar op schattenjacht in de bibliotheek van Herzele. In de bib steekt iedereen wel eens zijn of haar neus in een boek, maar deelnemers oefenen best al een keer hun reukvermogen want het thema dit jaar is “Ruik jij wat ik ruik?”. Voltooi de zoektocht boordevol spelletjes en leer op een speelse wijze je zintuigen te testen met onder andere een geurmemory, Wie is Het? – neuzenspel, boetseer je eigen neus…: kijken mag, ruiken MOET! Bovendien kan je het speciaal door geurkunstenaar Peter de Cupere ontwikkelde parfum ‘Eau de GR’ ruiken én ermee aan de slag gaan in verschillende opdrachten. Kom dus naar de bib, zet je beste speurneus op en ga op zoek naar de Schat van Vlieg! Breng je de speurtocht tot een goed einde, dan word je beloond met een leuk cadeau. Daarnaast maak je kans om een weekendje Ieper te winnen voor het hele gezin! Al heel wat kleine speurneuzen hebben de zoektocht met vlag en wimpel voltooid, jij ook?

Op reis met Bestemming: bib! Lig jij graag lekker languit in het zonnetje met een spannend boek? Of ga je op reis en zoek je nog leesvoer voor onderweg? Kom deze zomer dan zeker eerst langs in de bib, want een hele vakantie lang zet de bibliotheek van Herzele haar beste beentje voor om kinderen aan het lezen te krijgen én te houden met Bestemming: bib. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en maak je kans op een leuke prijs! Staat je reispas nog niet vol? Geen paniek, want de actie loopt nog tot 4 september.

Wie helpt Gerarda? Wie helpt Gerarda? is een zomerzoektocht zonder grenzen in de bibliotheken van Route 42, dus ook in de bibliotheek van Herzele. In het reuzenhoofd van Gerarda zitten herinneringen van eeuwen oud. De mensen noemen ze erfgoed en nemen Reus Gerarda mee naar stoeten en feesten. Op een dag gaat het fout. Gerarda riep: ‘Ik ga naar het grote erfgoedfeest!’ en trok er alleen op uit. Gerarda zelf is eigenlijk ook al een beetje oud en soms wat verstrooid. Daardoor vergat ze hier en daar wat van haar spulletjes. Help jij Gerarda om ze terug te vinden? In Herzele kan dat tot eind september door op avontuur te trekken met de escape game Unlock Herzele. Het doel is om zo snel mogelijk de schatkist in de burcht te kraken. Probeer op 10 verschillende locaties puzzels en vragen op te lossen om zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Intussen ontvang je sleutels en hints. Alleen als je 5 sleutels en 5 hints kan bemachtigen, kan je de burcht binnen om de schatkist te kraken. Onderweg ontdek je ook welke spulletjes Gerarda in Herzele liet slingeren. Spannend!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *