The Rain Bird vzw stelt eskimokunst tentoon in TechniGo…

Vanaf woensdag 3 augustus tot en met dinsdag 9 augustus 2022 stelt vzw The Rain Bird werken tentoon tijdens een ‘Feest van de Vriendschap”. Deze uitzonderlijke tentoonstelling is gedeeltelijk ontstaan naar aanleiding van een Fair Deal Crowdfunding voor de aanleg van een vast fietsparcours op de site van BuBaO De Zonneroos in Levensvreugde te Aalst en aanschaf van andere benodigdheden zoals fietsjes, helmen en dergelijke voor kinderen met een matige tot ernstige mentale (meervoudige) beperking. Deze fondsenwerving d.m.v. bouwsteentjes is in 2021 Cum Laude succesvol afgesloten. Daarom kregen de intekenaars een nominatieve dankvermelding op de site van De Zonneroos. Ook in de catalogus van huidige tentoonstelling worden deze weldoeners vernoemd. Deze unieke tentoonstelling groeide al snel uit tot een event met voorwerpen uit private verzamelingen die nog nooit aan het publiek werden vertoond en deinde uit tot een familiaal event, gratis toegankelijk voor iedereen.

Het is eveneens de vrucht van 50 jaar interesse voor de geschiedenis en de cultuur van deze volkeren door etnograafdocumentalist Robert Dieleman, oud-curator Indian Art Museum, die initiatiefnemer en bedenker was van deze crowdfunding, alsook curator van deze tentoonstelling en auteur van de tweedelige catalogus ervan. Hij verkreeg hierbij de steun en de sympathie van internationale instellingen, musea en de meest befaamde wetenschappers en specialisten uit kunstgalerijen, maar ook van de artiesten en zelfs van hun kinderen. Vzw The Rain Bird steunt doorgaans o.a. kinderen die slachtoffer zijn van huishoudelijk geweld en drank- en drugsmisbruik bij de Indianen en de Eskimo’s van NoordAmerika. Het is leuk dat zij nu zelf een steentje bijdroegen voor onze kinderen.

De tentoonstelling “De geest in het drijfhout” is georganiseerd als uniek event, opbrengst van de Kaffemik bar gaat integraal ten voordele van de kinderen slachtoffer van huishoudelijk geweld, drank en drugmisbruik. Het is een uitzonderlijke tentoonstelling, met medewerking van de beste wereldspecialisten op dit niveau. De expo is gratis en zelfstandigen en ondernemingen hebben recht op een gratis geleid bezoek voor hun firma of instelling maar ook gewone bezoekers kunnen hieraan gratis deelnemen mits afspraak. Geen van onze leden is bezoldigd. Het is dus ook een echt vrijwilligerswerk zonder fondsen die naar werkingskosten, marketting en salarissen gaan. Onze Best Partners zijn: Het Jefkes Aalsters kindercarnaval vzw, De vriendenkring van TechniGO! Aalst vzw, Een Hart voor Senegal vzw, Sint Truiden, Vriendenkring van de Basiliek van de Troost vzw, Vilvoorde, Villa Servais vzw, Halle, Open oog FV, Zemst.

De tentoonstelling gaat door In de polyvalente zaal van TechniGo, op de Ledebaan 101 te 9300 Aalst. Er worden geleide bezoeken gegeven van max. 5 personen per toer, waarvoor je best een afspraak kan maken op het e-mailadres: therainbird@telenet.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *