Teveel evenementen afgelast volgens N-VA Ninove…

N-VA Ninove vraagt met onmiddellijke ingang aan burgemeester Tania De Jonge de intrekking van in de meeste gevallen een onbezonnen beslissing over de schrapping van alle evenementen in Ninove. Volgens N-VA kunnen kleine evenementen tot 200 man perfect coronaproof doorgaan. Door deze maatregel komt de evenementensector in gevaar, en zullen er de komende maanden nog veel faillisementen vallen. Het Ninoofse stadsbestuur besliste vorige week om alle evenementen tot en met 6 september te verbieden. Eén van de belangrijkste slachtoffers van deze vergaande en overdreven maatregel is de culturele sector. Leuke en gezellige initiatieven zoals de Moonlight-Maandagen, de Donderdagen, Cinema Norbert en de Balkon Ballades zullen deze zomer niet meer doorgaan. Ook het tweejaarlijkse kunstenfestival Krasj werd afgelast.

Minister-president en minister van cultuur Jan Jambon (N-VA) riep deze week op, samen met de minister van Binnenlands Bestuur, om zo gericht mogelijk te werk te gaan. Ze vragen hierbij dat markten, voorstellingen, kermissen en sport zo veel mogelijk kunnen doorgaan tenzij de “epidemiologische analyse” dit niet toelaat of de activiteit verboden is door een hogere overheid. Yves De Groote (N-VA): “De kleine culturele evenementen in Ninove kunnen weliswaar  in de meest veilige omstandigheden georganiseerd worden.”

De geschrapte culturele activiteiten zoals Krasj, de Donderdagen, Cinema Norbert en de MoonlightMaandagen kunnen in alle veiligheid doorgaan mits het eerbiedigen van de uitgeschreven draaiboeken, protocollen en richtlijnen. Er is wel degelijk ruimte voor soortgelijke cultuurbeleving in tijden van corona, mits wat creativiteit en inspanning van het Ninoofse stadsbestuur. N-VA bestuurslid Yves De Groote roept de burgemeester op om de beslissing van vorige week te herroepen en zo de cultuursector een duw in de rug te geven, want ze hebben het hard nodig. Na de voorstellingen kunnen de bezoekers ook nog een terrasje doen en zo de horeca steunen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *