Tentoonstelling ‘Collected Stories’ in Kasteel Terlinden…

In het statige Kasteel Terlinden in Aalst stellen kunstenaars Danny Cobbaut en Wouter Bolangier tussen 9 mei en 6 juni 021 hun schilder- en glaswerk tentoon. De dubbeltentoonstelling gaat over hun verzamelde verhalen en is een vervolg van ‘Reflections of a memory’ die in het najaar van 2020 neerstreek in een leegstaand winkelpand in de Galerie Pieter Van Aelst. Wouter Bolangier is glaskunstenaar en als docent verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen,  Danny Cobbaut is kunstschilder, scenograaf en theatermaker. Hun jarenlange vriendschap leidde dit keer tot een artistieke symbiose waarbij Wouter Bolangiers glaswerk letterlijk en figuurlijk reflecteert in de portretten en landschappen van Danny Cobbaut. De vaak in spiegelglas uitgevoerde glasobjecten van Wouter Bolangier zorgen dan weer op hun beurt voor caleidoscopische weerspiegelingen van de tentoongestelde schilderijen.

De kruisbestuiving tussen de twee kunstenaars én de uitgekiende opstelling van het tentoongesteld werk zorgen samen voor een kunstzinnig geheel dat de bezoeker niet onberoerd zal laten. Het 18de eeuws kasteel Terlinden, in Aalst ook gekend als ‘het kasteel van verdoemenis’, is te zien in zijn meest pure vorm. Tegen de blote baksteen komen de kunstwerken heel goed tot hun recht. Elke kamer ademt een andere sfeer uit en behandelt een ander thema. Cobbaut brengt als openingsdans een reeks iconen met bladgoud, Bolangier werkt verder met dit goud in zijn nieuwste glaswerk. Op in totaal drie verdiepingen, goed voor 16 kamers of 580 m2 tentoonstellingsruimte wordt de bezoeker bedwelmd met de indringend geschilderde blikken die raken tot in de kern en met mysterieuze glasobjecten die tot de verbeelding spreken.

Je kunt de tentoonstelling gratis en coronaproof bezoeken van 9 mei tot 6 juni 2021, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 19.00 uur, net als op donderdag 13 en maandag 24 mei. Liever een exclusieve ontvangst? Dan kun je ook op afspraak langsgaan.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *