Teleshop vzw schakelt over op Stroom!…

Laten we meteen duidelijk wezen, het gaat niet over elektriciteit maar wel over denieuwe naam van onze vzw.  Inderdaad, na bijna 30 jaar ‘kringloopcentrum Teleshop’ is het hoog tijd voor vernieuwing. ‘Teleshop’ is in Aalst een begrip verbonden aan tweedehands kledij en meubelen. Maar feit is dat de vzw door de jaren heen sterk groeide en ondertussen verschillende afdelingen telt. Stroom vzw is véél meer dan alleen Kringwinkels. Ook de Kilomeet, Fietserij, Energiesnoeiers en Cimorné horen erbij. Bovendien zijn we niet alleen actief in Aalst maar ook in Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Lede, Erpe-Mere, Haaltert en Affligem.

Stroom vzw dus! Een sociaal economisch bedrijf dat energie geeft aan uiteenlopende activiteiten, dat ook al eens graag tegen de stroom in zwemt en dat vooral zorgt voor doorstroom van goederen én mensen. Werk is één van de belangrijkste doelstellingen van Stroom vzw. En dan vooral werk voor wie weinig kansen heeft op de arbeidsmarkt. In 2018 waren er 115 mensen (VTE) aan het werk, waarvan 95 in het kader van sociale tewerkstelling. Toekomstplannen In de volksmond zal ‘De Kringwinkel Teleshop’ allicht nog een hele tijd meegaan maar geleidelijk zullen wij volledig overschakelen naar De Kringwinkel Stroom. En met De Kringwinkel Stroom hebben we heel wat plannen. Zo willen we op de Tragel, de huidige locatie van de meubelwinkel, een volledig nieuw gebouw realiseren met veel aandacht voor groen, duurzaamheid en circulaire economie. Een project dat perfect zou aansluiten bij het concept van De Kaaien in Aalst. De vzw is ook begonnen met de renovatie van het Cimorné gebouw om in 2019 nieuwe huurders aan te trekken. De Fietserij startte recent een fietskoerierdienst en de bedoeling is om ook uit breiden met een fietsenmaker aan huis. Laat die positieve energie dus maar stromen!

Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe website maar het Stroom Magazine kan je alvast online lezen door te klikken opwww.stroomvzw.be. Of neem een exemplaar mee in één van de Kringwinkels of de Fietserij. In het Stroom Magazine/ activiteitenverslag 2018 komen onze medewerkers aan het woord over hun werk, het parcours dat ze aflegden en hun toekomstplannen. Je vindt er ook gedetailleerd cijfermateriaal en meer info over de toekomstplannen van vzw Stroom.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *