Technische Dienst Denderleeuw weldra in nieuwe gebouwen…

Nu de realisatie van de gebouwen op de site Veldstraat bijna klaar is en een verhuis van de technische diensten voor de deur staat, vraagt het schepencollege een slopingsvergunning aan voor de gebouwen van de technische magazijnen in de Moreelstraat. Die komen namelijk nog dit jaar leeg te staan.  De afbraak sluit aan bij de plannen voor de herinrichting van het Dorp. “Na toekenning van de sloopvergunningen worden aannemers aangesteld voor de afbraak. De gemeentemagazijnen in de Moreelstraat zullen plaatsmaken voor een parking met toegang tot het Dorp. De plannen passen in de herinrichting van het dorpscentrum”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Yves De Smet.

De nieuwe groene parkeerruimte zal dienst doen als satellietparking voor het centrum. Na de realisatie van deze parking zal de Moreelstraat worden vernieuwd, inclusief rioleringswerken zodat de toegang tot het centrum volledig wordt opgewaardeerd. “Dit gaat ons dorpscentrum extra aantrekkelijk maken. Het wordt tijd dat we tonen wat Denderleeuw en bij uitbreiding Iddergem en Welle toeristisch te bieden hebben. Ook de lokale economie kan er alleen maar goed bij varen”, voegt schepen Jan de Nul toe.

“Het gaat wat nostalgie met zich meebrengen, want al jaren is ‘den hof’ in de Moreelstraat de uitvalsbasis van onze technische ploegen. Zij verhuizen binnenkort naar gloednieuwe gebouwen en krijgen betere werkomstandigheden op de site Veldstraat. En dat verdienen ze ook”,  aldus schepen Andy Depetter.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *