Tal van wegenwerken uitgesteld als gevolg van coronavirus…

In de gemeente Haaltert zijn tal van wegenwerken uitgesteld als gevolg van de coronacrisis die ons allemaal treft. Ook in de sector wegenwerken is verder werken niet altijd mogelijk, waardoor het project Keiberg tijdelijk op hold werd gezet. Lokaal bestuur Haaltert heeft in samenspraak met de aannemer Wegenwerken De Moor beslist om de riolerings- en wegenwerken tijdelijk stop te zetten. Aangezien bij deze werken te veel fysiek contact nodig is, kunnen de veiligheidsmaatregelen opgelegd door de regering niet gevolgd worden. Bijgevolg worden de werken gestopt tot eind april 2020. Er zal verder bekeken worden of deze periode uitgebreid zal worden. De beslissingen van de regering zijn hiervoor de leidraad. Het kruispunt Pontweg/Ekentstraat is werfzone en blijft afgesloten voor voertuigen. De voorziene omleiding blijft van kracht. Voor voetgangers en fietsers is er op het kruispunt doorgang mogelijk. De lokale handelaars blijven bereikbaar.

De start van de asfalteringswerken, die in Haaltert gepland stonden in de tweede helft van maart zijn uitgesteld. De belijningen van de oversteekplaatsen en suggestiestroken in Denderhoutem gingen niet door op woensdag 18 maart. De firma sloot namelijk op die dag door de coronacrisis. Zodra ze opnieuw opstarten, wordt de belijning in Denderhoutem uitgevoerd. Hierdoor blijft het erg gevaarlijk om over te steken, opletten is de boodschap.

Ook voor de Technische dienst nam het lokaal bestuur van Haaltert aangepaste maatregelen. De Technische dienst werkt intussen verder en blijft beschikbaar. Maar er wordt in een twee-ploegen stelsel gewerkt, verspreid over de voor- en namiddag. De verplaatsingen van en naar een werf gebeuren in aparte voertuigen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *