Tafeltennisclub TTC Ninove vzw bestaat 10 jaar…

Tien jaar geleden werd tafeltennisclub TTC Ninove geboren in een bruin Geraardsbergs  cafeetje tussen rook en pinten! Enkele vrienden die naar verschillende clubs uitgezworven waren gingen een droom waarmaken. Een locatie vinden was geen gemakkelijke opdracht! “We hadden beslist om de witte vlek in Ninove te gaan kleuren want de wortelstad was nog maagd op gebied van tafeltennis. Vrij snel kwamen we bij sporthal St.Kristoffel te Pollare uit en kijk, we zitten er nog”, zegt Erwin Vandendaele. “Een club starten vergt een bestuur. De respectievelijke echtgenotes moesten ingeschakeld worden om ons te depanneren waarvoor we hen nog altijd dankbaar zijn. Dat was de periode van opstarten en in september 2009 waren we met 27 leden om te beginnen, de club kreeg vorm en we startten na de nodige transferts in september 2010 in competitie”.

De club heeft ambities, en wil elk jaar met minstens één ploeg kampioen spelen om zo snel mogelijk naar de hoogste provinciale reeks te stijgen! Daar zijn we dan aardig in gelukt, meer zelfs, we spelen voor het tweede seizoen in de Landelijke Afdeling. Verder spelen we in 2de, 3de, 4de en 2 maal 5de provinciale + twee jeugdploegen. Onze club telt intussen 75 leden en is de vierde grootste club van Oost-Vlaanderen. De bedoeling is altijd geweest om een degelijke jeugdopleiding te bieden en daar zijn we goed in geslaagd als je ziet dat de twee mannen aan de top van onze sterktelijst eigen kweek zijn. Er is nog heel wat talent aan het komen door de gestructureerde opleiding met gediplomeerde trainers. Wij durven het zelfs aan om promotie te maken voor onze benjaminopleiding voor 6 tot 8 jarigen en gaan er prat op dat er wekelijks op de trainingen een 40-tal jeugdspelers aanwezig zijn.

Tafeltennisclub TTC Ninove gaat de deuren openzetten. De deuren gaan open om 10.00 uur, en men start met een opleiding voor de allerjongsten. Alle kinderen van het 1ste en 2de leerjaar van de Ninoofse scholen kregen een uitnodiging. Iiedereen die aanwezig is mag  meedoen. Speciaal voor die dag komen specialisten van de Vlaamse Tafeltennis Liga onze eigen trainer ondersteunen. Heel de dag door is er gelegenheid om te trainen, en nieuwsgierige bezoekers te verleiden tot het spel en samen een balletje te slaan. Tafeltenniswinkel Killypong zal heel de dag aanwezig zijn met een promotiestand. “Rond 16.00 uur beginnen we met de noodzakelijke toespraken door Plaatselijke Prominenten, aanwezige kaderleden van de Vlaamse Tafeltennis Liga, bestuursleden en misschien wel een topspreker”, zegt secretaris Erwin Vandendaele.

Nadien start een demonstratiewedstrijd tussen Cédric Merchez 25 jaar, A-speler en winnaar van grote tornooien, tegen Florian Van Acker, meerdere keren goud behaald bij de paralympics. Recent nog op het E.K te Helsingborg in Zweden. Afsluiten gebeurt met een gezellig samenzijn waar iedereen nog de nodige vragen kan stellen en eventueel een omslag kan kopen van onze verrassingstombola. De opendeurdag gaat door op zaterdag 26 oktober 2019 in Sporthal St.Kristoffel, Schuitstraat 12 te 9401 Pollare-Ninove.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *