’t Uilekot staat in oktober bol van de evenementen…

In oktober is er in ’t Uilekot te Herzele van alles te doen. In kader van de ‘Week van het Bos’ is er een dubbele fototentoonstelling, gebracht door Tanja Goossens en Thierry Ferfers en in samenwerking met ’t Uilekot vzw en Climaxi vzw. Beide amateurfotografen putten hun creativiteit uit hun contact met de natuur en haar bewoners. Tanja Goossens ziet de schoonheid van de natuur als haar grote inspiratiebron. Sinds enige tijd schrijft ze ook teksten die ze weet te verbinden met haar foto’s,  waardoor hun uitwerking versterkt wordt en er een vorm van kunst ontstaat. Ze maakt foto’s in de Clingse bossen(Nederland) en in het Stropersbos (Stekene).

Onder het motto “wandel weinig, zie veel!” maakt Thierry Ferfers zijn foto’s meestal  zonder voorbereiding of statief, aangezien er vaak geen tijd is om het licht te meten of de mooiste compositie of beste invalshoek te bepalen. Zijn foto’s getuigen van onverwachte ontmoetingen met herten, een vos, hermelijn,… tijdens zijn wandelingen. Ferfers is winnaar ‘hors categorie’ van de natuurfotografiewedstrijd ‘Les Saisons de la Photo en Grande Forêt de Saint-Hubert’ (2018).

De expo gaat van start op zaterdag 12 oktober en is naar aanleiding van de Herzeelse kermis extra open op zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Tijdens het Trage Wegenweekend kan je op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur een receptie bijwonen in ’t Uilekot met beide fotografen. De aanwezigen krijgen een woordje uitleg bij de fotografen hun foto- en boservaringen. De expo is doorlopend open tot en met donderdag 31 oktober 2019. Openingsuren: dinsdag tot vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zondag en maandag.

Tijdens de oktoberkermis in centrum Herzele speelt Delta Drones een concert in ’t Uilekot op zondag 13 oktober 2019. De ‘Delta Drones’ laten het liefst hun nummers klinken in de karaktervolle, gezellige, groezellige café’s & podia’s van België. In dit biotoop geven ze het beste van hunzelf en brengen ze het publiek, met een eigentijdse tint, helemaal terug naar de alt-70’s rock & blues.

De vijf bandleden van de ‘delta drones’ zijn beïnvloed door verschillende muziekstijlen: van folk, blues, rock en jazz tot indie muziek. Hun laatste EP ‘lay low’ uitgebracht in de zomer van 2019 brengt deze verschillende invloeden samen. De muzikanten zijn: Kristof De Rous(Gitaar, Lead Vocals), Nils Sonck (Toetsen, Stem, Harmonica), Ruben Cantaert (Bas, Pedal Sound Engineer), Jeroen Verraest (Gitaar) en Fons Dresselaers (Drum). Locatie: ’t Uilekot en Eco & Fair, Groenlaan 39, Herzele.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *