’t Uilekot in Herzele blaast 45 kaarsjes uit…

Het wordt een druk weekend in jeugdhuis ’t Uilekot in Herzele, er staat van alles op het programma de komende dagen. Men start vanavond al met een muzikale monoloog ‘Zwartzak’. Wim Claeys (accordeonist, cabaretier) brengt om 20.00 uur zijn muzikale monoloog ‘Zwartzak’, over zijn vader die tijdens de oorlog voor het Verkeerde Leger koos, en de gevolgen die dat voor het kind dat Wim Claeys toen nog was had. “Als een  volksverteller speelt Claeys zichzelf, zijn vader, een Duitse soldaat en een geestelijke, en als het moet een half leger. Hij speelt viool en accordeon, en zingt een lang lied over het niet-weten. Omdat hij dat allemaal ongekunsteld doet, en zich hoedt voor elke vorm van romantiek, weegt de voorstelling door als écht en eerlijk.” De deuren gaan open vanaf 19.30 uur. Inkom: € 5.

Morgen zaterdag 9 november is het feest, vanaf 20.00 uur starten de vieringen van het 45 jaar bestaan van de vereniging. Leden, vrijwilligers en sympathisanten van ’t Uilekot vieren het 45-jarige bestaan van hun werking. ‘t Is feest met foto’s, speeches, vertellingen, allerlei dranken en knabbels en muziek (van 1974 tot nu). De inkom is er gratis.

Om het weekend in schoonheid af te sluiten is er op zondag 10 november om 17.00 uur een Poppenkast ‘De wolf en de duivel’. Poppenkast van Plaisance brengt de familievoorstelling ‘De wolf en de duivel’. Het is een hedendaags sprookje dat verrassend dicht bij de wereldse werkelijkheid komt. Lichtvoetig, surrealistisch, wrang, zoet en zot. Herwig Deweerdt (Vieze Gasten, Stekelbees,…) brengt poppenkast voor jong en oud (vanaf 5 jaar). We komen te weten dat de wolf een burn-out heeft. Hij die vroeger zo tuk was op varkensvlees, geitenkoteletten en grootmoeders denkt er zelfs aan om vegetariër te worden maar dat is buiten de Duivel gerekend. Af en toe komt Herwig van tussen de zwarte doeken gekropen om het verhaal een onverwachte draai te geven of bij te sturen. Spel: Herwig Deweerdt, medeplichtig: Walter Janssens.

’t Uilekot serveert op dezelfde avond vanaf 18.30 uur pannenkoeken met confituren, choco, advocaat, uilenstrontjes, bruine suiker, … Ook hiervoor is reserveren gewenst via uilekot@skynet.be of www.uilekot.org . Inkom poppenkast: € 5. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *