Supermarkten zetten streekproducten in de verf…

Dat consumenten steeds meer interesse hebben in streekproducten hoeft geen betoog. Zeker in deze corona tijd is het belang van lokaal kopen nog toegenomen. Ook supermarkten spelen hierop in door lokale producten op te nemen in hun assortiment. Van biologische sappen, verfrissende streekbiertjes, traag geroosterde koffie tot kwalitatief hoevevlees en verse zuivel. Met deze heerlijke streekproducten uit de buurt kunnen ze zich onderscheiden van hun concurrenten. Om de consument het nog gemakkelijker te maken om de Lekker Oost-Vlaamse streekproducten  te herkennen in de winkelrekken, startte EROV een samenwerking met supermarkten in Oost-Vlaanderen. EROV stelt gratis het label “Lekker Oost-Vlaams” ter beschikking, zodat de Oost-Vlaamse streekproducten beter zichtbaar zijn in de winkelrekken. Lekker Oost-Vlaams is een netwerk van meer dan 200 producenten van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten. Elke deelnemende supermarkt krijgt ook een rollup banner met foto van de zaakvoerder en de positieve oproep om de Lekker Oost-Vlaamse streekproducten te ontdekken in de winkel.

Gedeputeerde Leentje Grillaert: “De consument wil lokale producten kopen, maar weet niet altijd goed welk product in het winkelrek ook effectief een streekproduct is. Het label Lekker Oost-Vlaams is een duidelijk en opvallend middel om streekproducten aan te duiden. Met dit initiatief geven we buurtsupermarkten de kans om de Lekker Oost-Vlaamse streekproducten in hun assortiment nog beter in de verf te zetten. Supermarkten die wensen aan te sluiten bij dit initiatief kunnen contact opnemen met EROV.”

Onder de deelnemende supermarkten aan dit pilootproject wat betreft onze Denderregio zien we Carrefour Market Lede met als zaakvoerder Frederik Neyt. “Als familiale buurtsupermarkt willen we dicht bij onze klanten staan. De samenwerking met lokale producenten zorgt ervoor dat we een groter en vooral herkenbaarder assortiment kunnen aanbieden. We bieden nu toch al meer dan vijftig streek- en hoeveproducten aan. En door het verkorten van de keten helpen we mee om de impact op het milieu te beperken.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *