StudioMatinee brengt een selectie uit 3 theaterstukken…

Corona doet soms rare dingen met mensen, dat is intussen algemeen geweten. “Mijn partner Greet en ik kregen, quasi tegelijk met de lockdown half maart, het idee om iets met theater te gaan doen,” zegt Lieven De Bondt. Er werd druk over en weer gebrainstormd en geschreven wat uiteindelijk resulteerde in een nieuw opgestarte vzw die de naam StudioMatinee meekreeg, én in drie zelfgeschreven theaterteksten. “Het idee leek eigenlijk nog simpeler dan het ei van Columbus, zegt Lieven. Men bied lokale afdelingen van actieve seniorenverenigingen genre OKRA, Vl@s, Neos … ter plaatse een één uur durende namiddagvoorstelling aan.

Decor en belichting houd men bewust heel simpel. Eerste gesprekken met de betrokken verenigingen verliepen vrij positief. “Tijdens één van die babbels merkte iemand op: “Maar kunnen we jullie ook al eens aan het werk zien?”; Dan houden we gewoon een preview, dachten wij. Dus brengen we volgende zaterdag een selectie uit onze drie stukken in zaal ’t Katrientje voor bestuursleden van geïnteresseerde seniorenverenigingen. Proevertjes als het ware. In de hoop dat we mensen warm kunnen krijgen. Wat niet meteen evident is in deze cultuurbarre tijden, aldus Greet De Meyts.

De preview vindt plaats op zaterdag aanstaande 12 september om 15.00 uur. Er staan 3 produkties op het programma in zaal ’t Katrientje, Vooruitzichtstraat 1a, 9300 Aalst. Uitgebreide info kan u al vinden op www.studiomatinee.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *