Structurele Vlaamse steun voor dierenasiel Sint-Hubertus…

Vlaams Dierenminister Ben Weyts voorziet voor het eerst structurele steun voor Vlaamse dierenasielen. Hij trekt daarvoor dit jaar 1,2 miljoen euro uit. De helft daarvan geldt als vergoeding voor inbeslaggenomen dieren, de andere helft betreft een vast steunbedrag en een bijkomende ondersteuning in functie van de opvangcapaciteit van het erkende dierenasiel. Ook dierenasiel SintHubertus in Aalst ontvangt 4.277,80 euro extra ondersteuning. “Voor het lokaal dierenwelzijnsbeleid is een goede samenwerking met een dierenasiel zeer belangrijk. Deze Vlaamse steun is een erkenning voor de werking en de dagelijkse inspanningen van alle medewerkers van Sint-Hubertus,” zegt schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA).

Elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Dierenasielen steunen tot nu toe vaak op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden.

Daarom voorziet Vlaams Dierenminister Weyts naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om dierenasielen te professionaliseren, via het door Dierenminister Weyts gratis aangeboden beheerprogramma AnimalShelter én de vraag om de dieren die in dierenasielen verblijven samen te brengen op één website: www.adopteereendier.be. Daardoor krijgen alle Vlamingen die een dier willen adopteren een duidelijk overzicht van alle dieren die in dierenasielen wachten op een warme thuis.

De Meerleer kan deze structurele steun vanuit het Vlaamse niveau enkel toejuichen. “In onze stad kan dierenasiel Sint-Hubertus rekenen op 4.277,80 euro extra ondersteuning. Het vaste steunbedrag van 3.000 euro wordt toegekend op basis van het voldoen aan de voorwaarden in kader van professionalisering. Het variabel bedrag, zijnde 1.277,80 euro, is afhankelijk van de opvangcapaciteit. Sint-Hubertus levert zeer goed werk. Dit bijkomend financieel duwtje in de rug biedt hen een stabiele bron van inkomsten.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *