#STROOM gaat digitaal ‘culturele en virusvrije activiteit!’…

Na de fiets- en wandelgids kan je het #STROOM erfgoed van Denderland nu ook digitaal en op eigen tempo ontdekken via de Erfgoedapp! #STROOM neemt je mee naar het industriële verleden van Denderland, langs Dender en spoor. De ideale culturele en virusvrije zomeractiviteit! Karim Van Overmeire, voorzitter van Erfgoedcel Denderland legt uit: “In de Erfgoedapp kan je kiezen voor één van de vier #STROOM wandelingen of fietslussen. Op de interessantste punten krijg je op je smartphone extra informatie en interessante weetjes mee.” De wandel- en fietslussen in de Erfgoedapp zijn alles behalve droge materie. “Stadsgids Koen loodst je als een volleerd videogids digitaal doorheen het industriële verleden van de regio. Verder zijn er oude foto’s om te ontdekken en krijg je heel wat achtergrondinformatie. Wie graag fietst, heeft keuze tussen een fietslus van Aalst naar Okegem en terug of een lus van Okegem naar Ninove en terug. Beide fietslussen zijn 30 km lang en combineerbaar. Ze focussen op het industriële erfgoed langs de Dender”.

Maar dat is niet alles. Van Overmeire: “Voor wie liever wandelt zijn er ook mogelijkheden: er is een wandeling van 8 km in Erpe-Mere en één van 3 km in Lede. Hierbij ontdek je hoe de komst van het spoor deze landelijke gemeenten heeft veranderd.” Wie liever papier verkiest en het hele verhaal in de diepte wil meekrijgen is er nog steeds de fiets- en wandelgids ‘#STROOM – erfgoed langs spoor en Dender’. Deze brochure is verkrijgbaar in de webshop van Erfgoedcel Denderland en in verschillende verkooppunten. De videogids kan je ook gewoon thuis bekijken op het YouTube kanaal van Erfgoedcel Denderland.

Praktisch: Hoe kan je de gratis Erfgoedapp gebruiken? Installeer de Erfgoedapp via Google Play (Android) of de App Store (iOS) Open de Erfgoedapp Klik op de oranje cirkel met kompas. Kies de wandel- of fietsroute die jij wenst te volgen. Tijdens het wandelen of fietsen krijg je een melding (push bericht) op je smartphone wanneer je in de buurt van een erfgoedpunt komt. Alle informatie over #STROOM – Erfgoed langs spoor en Dender vind je op www.erfgoedceldenderland.be/stroom.

Erfgoedcel Denderland werkt rond roerend erfgoed (alles wat verplaatsbaar is, zoals archiefstukken, archeologische objecten, andere collectiestukken…) en immaterieel erfgoed (dialecten, verhalen, tradities …). Onroerend erfgoed zoals monumenten en landschappen vallen buiten onze werking. We zorgen ervoor dat het erfgoed uit onze regio in kaart gebracht wordt en dat het toegankelijk gemaakt wordt voor een zo breed mogelijk publiek. We besteden hierbij veel aandacht aan behoud en beheer. Om dit mogelijk te maken werken we samen met iedereen die het cultureel erfgoed in onze regio een warm hart toedraagt, vrijwilligers én professionelen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *