Steun fietskoerierproject Snel & Wel tijdens crouwdfunding…

Snel & Wel organiseert een crowdfunding  omtrent zijn fietskoerierproject waardoor je kan mee investeren in mens en milieu. In 2021 wordt de lat hoger gelegd op vlak van sociale en lokale tewerkstelling. Werkpunt Ninove en Steunpunt Welzijn vzw uit Aalst starten als partners een fietskoerierdienst Snel&Wel op in Ninove. Snel&Wel Aalst en Vlaamse Ardennen krijgt er in Ninove dus een collega bij. Bovendien zal deze fietskoerierdienst verder gaan dan flyers en pakjes bedelen. Zo creëeren ze een nieuw, innoverend en duurzaam project, namelijk een ophaalservice voor recyclageafval op de fiets!  Via speciaal uitgeruste cargofietsen zullen ze tuin- of ander afval (tot 150 kg) kunnen ophalen bij particulieren en bedrijven.

Om met dit project te kunnen starten, moeten er twee aangepaste cargofietsen aangekocht worden. Via Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, werd een crowdfunding gelanceerd. Enkel door financiële steun van het brede publiek kan dit sociaal project slagen. Streekmotor23 verdubbelt iedere gift en dit tot een bedrag van 5.000 euro. Je gift is bovendien vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar! Dit is een klimaat- en budgetvriendelijk alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark.

Met jouw steun heb je in Ninove een directe impact op de maatschappelijke participatie van kansengroepen én op het leefmilieu. De kansen op reguliere tewerkstelling voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt worden verhoogd en het is een klimaat- en budgetvriendelijke alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark. Steunen kan je doen door te surfen naar de actie of door de qr-code te scannen tegen uiterlijk 30 juni 2021.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *