Sterk! Erpe klaagt achterstand sociale huurwoningen aan…

Eén van de speerpunten van STERK! is het terugdringen van de armoede. Betaalbaar wonen is daar een cruciale schakel in. De Vlaamse overheid investeert fors in betaalbare woningen, maar heeft ook alle gemeenten verplicht om een bepaald aantal sociale woningen in te richten. En net daar doet Erpe-Mere het bijzonder slecht. Zo blijkt alweer uit de meest recente cijfers die in juli 2019 werden vrijgegeven. In 2009 werd aan Erpe-Mere opgelegd om 140 bijkomende sociale huurwoningen te voorzien. Deadline was 2020 maar werd later bijgesteld tot 2025. Ondertussen is de gemiddelde invulling van deze verplichting door de Vlaamse gemeenten reeds 91%. Erpe-Mere haalt echter slechts 48% en staat daarmee op plaats 203 van 276 in Vlaanderen (de overige Vlaamse gemeenten waren al OK bij de opstart in 2009)! Op 10 jaar tijd werden slechts 67 woningen gerealiseerd.

De komende 6 jaar moeten er dus nog 73 bijkomend gerealiseerd worden. De inspanning moet dus letterlijk maal 2! Er staan trouwens meer dan 200 gezinnen uit Erpe-Mere op de wachtlijst. De meerderheid in Erpe-Mere moet dringend een tandje bijschakelen!
En dat geldt bovendien niet alleen op gebied van armoedebestrijding en sociale woningen.

Het geldt gewoon voor alles! We zijn ondertussen namelijk meer dan 300 (!) dagen na de verkiezingen en nog is er zelfs geen aanzet tot enig beleidsplan voor Erpe-Mere. De meerderheid is er na al die tijd nog steeds een van lopende zaken. Daarom vroeg STERK! op de vorige gemeenteraad om eindelijk eens werk van te maken van een ernstig beleidsplan: “Graag meer ambitie voor onze mooie gemeente!”

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *